Peygamberin olumune neden olan hastalik ihtimali Bolum 10
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 10:46 AM
Bolum 2) Hatice ve Muhammed
Bolum 3) Peygamberligin baslangici
Bolum 4) Hicret
Bolum 5) Böl ve ele geçir taktiği
Bolum 6) Cennet vaadleri ve siddete tesvik
Bolum 7) Baskinlar ve Yagmalamalar
Bolum 8) Muhammed'in tecavuz ve iskenceleri
Bolum9) Muhammed'in iktidarsizligi
Bolum 10) Peygamberin olumune neden olan hastalik ihtimali
Muhammed genc yaslarinda yakisikli biri olarak anilirdi. Fakat ilerki yillarinda etrafindaki kisiler Muhammed'in gorunumunde gariplik hissetmeye baslamislardi. Muslumanlar peygamberlerinden bahsederken gercek ve mantik disi benzetmelerde bulunurlar. Ornegin guldugunde dislerinin gunes gibi parlamasi veya yururken ona golge etmek icin devamli uzerinde bir bulutun onu takip etmesi gibi hayal urunu bir suru soylemleri bir cok kere duymusuzdur. Tum bunlar mantik disi ve bilime aykiri oldugu icin bu orneklerden soz etmeyecegim. Assagida Muhammed'in fiziksel ozelliklerini ve gorunusunu liste halinde saglam kaynaklara dayanarak yaziyorum;
El ve ayaklari iri, dolgun ve kalindi
Hz. Ali şunu söylemiştir: "Rasulullah'in (s.a.v.) elleri iriydi."
Osman Ibn Abdilmelik şöyle dedi: Hz. Ali'nin arkadaşlarından olan dayım, bana, Hz. Ali'nin şöyle dediğini anlattı:
"Rasulullah'ın (s.a.v.) el ve ayakları dolgundu (kalındı)."
Avucu genis ve yumusakti
El-Hasen, dayısı Hind'in şöyle dediğini rivayet etti: "Rasulullah'ın (s.a.v.) avuçlarının içi genişti."
Enes şöyle demiştir:"Ben, Rasulullah'ın (s.a.v.) avucunun yumuşaklığını atlasta ve ipekte görmedim."
Mariye şunu söyledi: "Peygamber'e (s.a.v.) beyat ettiğimde, o güne kadar onun elinden daha yumuşak bir ele dokunmamış tim."
Kafasi buyuktu
El-Hasen Ibn Ali, dayısı Hind Ibn Ebi Hale'nin şu sözünü rivayet etti: "Rasulullah'ın (s.a.v.) başı büyüktü."
Nafi Ibn Cübeyr şöyle dedi: Ali Ibn Ebu Talib, bize, Peygamber'i (s.a.v.) tarif ederken şöyle dedi: "Onun başı büyüktü."
Iri kemik ve iri eklemliydi
Hind şöyle demiştir: "Rasulullah'ın (s.a.v.) bilekleri uzun, mafsalları (eklemleri) kalındı."
Derisinde et parcaciklari (peygamberlik muhru)
"Ben Resulullah Efendimizin kürek kemikleri arasında bulunan nübüvvet mührünü gördüm. O, güvercin yumurtası büyüklüğünde kırmızımtırak bir yumru idi (Et-Tirmizi İmam Ebu İ'sa Muhammed, Şemail-i Şerife, 1. cilt, Hilal Yayınları, Ankara,1976, s. 36) ."
Genis gogus ve omuzlar
El-Bera İbn Azib şunu söyledi: "Rasulullah'ın (s.a.v.) omuzları genişti."
El-Hasen, dayısı Hind'in şöyle dediğini anlattı:"Rasulullah'ın (s.a.v.) göğsü enli, göğsü ve karnı bir seviyedeydi, çıkık değildi."
Vucud kaslari genis (enli)
Et-Teveme'nin mevlası (azatlı kölesi) salih şöyle dedi: Ebu Hureyre, Rasuhıllah'ı (s.a.v.) tarif ederken şöyle dedi: "Rasulullah'm (s.a.v.) pazıları enliydi."
Parmaklar kalin ve uzun
Hz. Ali şunu anlattı: "Rasulullah'ın (s.a.v.) avuç ve ayaklan dolgundu, parmaklari uzundu." [43]
Kavisli burun
Hind Ibn Ebi Hale şöyle dedi: "Rasulullah'm (s.a.v.) burun kemiğinin ortasında bir kavis vardı. Burnunda, ona güzellik veren bir parlaklık vardı. Dikkat etmeyen kimse onun burun kemiğinin uzun olduğunu zannederdi."
Genis agiz
Cabir Ibn Semura şöyle dedi: "Rasulullah (s.a.v.) geniş ağızlıydı."
Gozler iri
"Mübarek gözleri büyük idi." (Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)
Disler seyrek ve aralikli
Cumey' şöyle dedi: "Rasulullah (s.a.v.) geniş ağızlı ve seyrek dişliydi."
İbn Abbas şöyle dedi: Rasuhıllah'm (s.a.v.) Ön dişleri seyrekti.
Uzun Boyun
Ummu Ma'bed Rasulullah'ı tarif ederken şöyle demiştir: "Onun boynunda uzunluk vardı."
Yuzunde ve ciltte parilti (yaglanma)
El-Hasen, dayısı Hind'in şöyle dediğini rivayet etti: "Her türlü büyüklük Rasulullah'ta (s.a.v.) toplanmıştı. Onun yüzü, ayın ondördü gibi parlardı."
Kalin saclar
Hz. Aişe şöyle demiştir: "Peygamber (s.a.v.) tarakla saçlarını taradığında sanki kumlan kazırcasma tarardı."
Sık Sakal
El-Hasen Ibn Ali, dayısı Hind'in şu sözünü söyledi: "Rasulullah'ın (s.a.v.) sakalı sıktı."
Ali Ibn Ebi Talib şunu söyledi: "Rasulullah'm (s.a.v.) sakalı sıktı."
Ummu Ma'bed: "Rasulullah'm (s.a.v.) sakalı sıktı" demiştir,
Gür Ses
Mübarek sesi, kimsenin sesinin yetişemediği yere yetişirdi. ( Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)
Vucudunda sertlik yada kireclenme belirtileri
Yana ve geriye bakacağı zaman bütün bedeni ile dönüp bakardı ( Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)
Yururken one dogru egilme
Peygamberimiz önüne bakarak, süratle yürürdü. ( Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)
Yürüdüğü zaman adeta yukarıdan aşşağı iniyormuş gibi kuvvetli adımlarla yürürdü.. (Tirmizi, Es-semailul Muhammediye)
Cildinin rengi beyaz ve kirmizimsi
Hz. Ali şunu söyledi: "Rasulullah'ın (s.a.v.) rengi, kırmızılığı bulunan beyazdı."
Korkunc gorunum
Resulullah efendimizi ansızın gören kimseyi korku kaplardı. ( Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)
Parfum duskunlugu
"Gercekten ben Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'i misk surunurken gordum. Yoksa o koku degil miydi?" Nesai, Hacc,231, (5, 277); Ibnu Mace, Menasik 70, (3041).
Hz. Aise (radiyallahu anha) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam)'a, ihrama gir(ece)gi zaman (ihrami icin), keza ihramdan ciktigi zaman da Kabe'yi tavaftan once hill'i icin, icinde misk bulunan surunme maddesini su iki elimle surdum."
Buhari, Hacc 18, 143,
Bas agrisi
Hz. Peygamber’in baş ağrısı ve şiddetli ateşi vardı. (http://www.diyanet.gov.tr)
"Yâ Âişe! Senin değil, asıl benim vay başım. Senin başının ağrısı geçer gider. Baş ağrısı, benimkidir." http://www.menzil.net
Kaynaklar
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=405
http://egitimhane.blogcu.com/12643581
http://islah.de/siret/sir00004.pdf
Tum bunlar tipta Akromegali diye adlandirilan hastaligin belirtileridir.
Akromegali Hastalığı Hakkında Bilgiler
Akromegali Nedir, Hipofiz bezinin aşırı büyüme hormonu salgılaması sonucu gelişen bir hastalıktır.
Akromegali hastalığında iskelet, yumuşak doku ve iç organlar aşın ölçüde büyür. Büyüme özellikle el, ayak ve yüz çıkıntılarında belirgindir ve hastaya tipik bir görünüm verir.
Akromegali Hastalığı Belirtileri
Hastalığın ilk görüşte tanınmasını sağlayan özgün belirtisi vücudun uç noktalarının büyümesidir. El ve ayaklar iridir; abartılı bir şekilde genişleyen el parmakları sosis gibidir. Parmak uçlan dikdörtgen bir biçim alır. Burun iri ve şiş, üzeri tüylü ve gözeneklidir. Elmacık kemikleri, alın yayı, çene ve çene
köşelerinin aşın genişlemesi hastaya akromegaliye has bir yüz görünümü verir. Yüzün boyuna doğru uzamasıyla normal oranlar kaybolur. Yüzün alt yansı belirgin bir şekilde uzar. Kafa ense yönünde büyüme gösterir. Çene öne çıkar (prognatizm). Çenenin genişlemesiyle diş yuvalan birbirinden uzaklaşır. Bütün bu değişiklikler çok yavaş ve başlangıçta hiç belirti vermeden gelişir. Hasta genellikle olayı rastlantı sonucu fark eder: Yüzüğünün parmağına girmediğini, ayakkabılarının giderek sıktığını, eldiven ve şapka ölçülerinin arttığını görür. Akromegalinin bu belirtilerine genellikle baş, şakak ve elmacık kemikleriyle kol ve bacaklarda duyulan ağrılar öncülük eder. Yorgunluk ve bezginlik duygusu ön plandadır. Halsizlikle birlikte ruhsal bozuklukların, şaşkın, cansız, anlamsız bakışların eşlik ettiği bir ruh hali (apati) ve elemli davranışlar görülür.
Yumuşak dokular da büyümeden etkilenir. Özellikle altdudaklar, dil ve dış eşey organları kalınlaşır.
İskelet büyümesi sonucunda köprücük kemiği, kaburgalar, kürekkemikleri, el ve ayak kemikleri çıkıntılı, köşeli bir biçim alır ve kalınlaşır. Eklem yerlerinde aşın esneklik gelişir. İstenirse el parmaklan ön kola paralel olacak kadar geriye bükülebilir. Bunun nedeni eklem kılıfının genişleyerek rahatlamasıdır. Gırtlak kıkırdakları ve ses tellerinin genişlemesi sonucunda ses gürleşir ve kalınlaşır.
Kas sistemindeki büyümeyle birlikte önceleri güç artışı da görülür. Ama sonradan bunun kas dokusundaki yağlanmaya bağlı yalancı bir büyüme olduğu anlaşılır.
İyice büyüyen dil çiğneme ve konuşma bozukluklarına neden olur. Deri katmanlarının da büyümesi (hipertrofı) ile deri kalınlaşmış, derialtı dokularının kütlesi artmıştır. Genişleyen ter bezleri deriye nemli ve yağlı bir görünüm verir. Saç telleri kalınlaşır, saçlar nemlidir. Bazen yüzde de görülen yaygın kıllanma başlar. Bu, kadınlarda, vücut ölçülerinin de kalınlaşmasıyla erkeksi bir görünüme neden olur.
Diger belirtiler
• Terleme ve vücut kokusu (Muhammed'in parfum duskunlugunu anlatan belirti)
• Ellerde ve ayaklarda büyüme (Muhammed'in iri elleri ve ayaklari)
• Ciltte kalınlaşma ve Yağlanma, sivilcelenme (Muhammed'in cildinde ki parlakligin nedeni)
• Seste kalınlaşma ( Mubarek sesi, kimsenin sesinin yetişemediği yere yetişirdi.)
• Dil, dudaklar, burunda büyüme (Muhammed'in burnunda kanca seklinde buyuyen kemik)
• Horlama (Muhammedin horladigina dair bir kac hadis mevcut..dogrulugu tartisilir)
• Baş ağrısı (Muhammed'in son gunlerinde iyice artan bas agrisinin nedeni)
• Erkeklerde iktidarsızlık (Muhammed'in ilerleyen yaslarinda iktidarsiz olma ihtimali hakkinda okumak icin..Tiklayiniz
• Yumuşak doku (Muhammed'in ellerinin, avuc icinin ve ayak altinin yumusakligi)
• Deri dokusunda küçük fazlalıkların oluşması (Muhammed'in peygamberlik muhru dedigi sirtindaki kucuk et parcasi)
• Kalınlaşmış kaburgalar sayesinde fıçı göğüs oluşumu (Muhammed'in genis gogsunun nedeni)
Kaynaklar:
http://zehirlenme.blogspot.com/2008/03/akr...e-tedavisi.html
http://www.basmakci.com/Forum.asp?forum=ok...9&yanilik=0
http://www.generalforum.org/dahiliye-t21975p2.html?
http://www.webturkiyeportal.com/webforum/9...akromegali.html
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 10:47 AM
Lutfen konuyu tamami ile okuyunuz
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 10:57 AM
Ben verdiklerinden sahabe denilen tayfanın ne kadar putperest olduğunu anlıyorum...
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 11:01 AM
Şaka bir yana Huriö arastırmaların gercekten cok kapsamlı. Kitap cikarmayi dusunuyor musun? Sahte isimle belki olabilir mi bilmiyorum. Veya hic degilse internette dolasabilecek bir Pdf..
Bu mesaji duzenleyen Obi-wan Gyatso: 25 June 2008 - 11:04 AM
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 11:16 AM
Şaka bir yana Huriö arastırmaların gercekten cok kapsamlı. Kitap cikarmayi dusunuyor musun? Sahte isimle belki olabilir mi bilmiyorum. Veya hic degilse internette dolasabilecek bir Pdf..
Adamı cinayete mi kurban edecen?...

Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 11:27 AM
bencede pdf halinde felan internette yayınlanabilir

Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 11:30 AM
Akromegali hastaligina yakalanmis kisilerin cogunda bu durum gorulur.
Yürüdüğü zaman adeta yukarıdan aşşağı iniyormuş gibi kuvvetli adımlarla yürürdü.. (Tirmizi, Es-semailul Muhammediye)
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 11:31 AM
bencede pdf halinde felan internette yayınlanabilir
Bir cok kaynaktan ve kitaplardan esinlenerek yazdim..
gezdigim sitelerin ve alinti yaptigim islami kaynaklarinin hepsinin linklerini verdim.
Bu mesaji duzenleyen Sexy Huri: 25 June 2008 - 11:42 AM
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 12:03 PM
El-Bilek Kanalı Hastalığı
Bazen bu hastalık başka bir hastalığın parçası olarak karşımıza çıkabilir.
Diabetes Mellitus
Hipotiroidizm
Akromegali
Romatoid Artrit
Nasıl teşhis konulur?
Tanı, şikayetlerin ayrıntılı öyküsü ve bu duruma yol açacak diğer nedenlerin araştırılmasıyla konulur. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi tanısı konan hastaların bir kısmında , el bilek kanalı hastalığı da mevcut olup, bu duruma çift darlık adı verilir. Hem boyunda omurilik ve sinir kökü sıkışmıştır, hem de el bileği kanalı darlığı mevcuttur.
"Yana ve geriye bakacağı zaman bütün bedeni ile dönüp bakardı" ( Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)"
http://www.muhaddis.org/cgi-bin/smf/index....recent;start=60
Bu mesaji duzenleyen Sexy Huri: 25 June 2008 - 12:04 PM
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 12:11 PM
burda neyi neye göre referans alacağımız da sorun.
söylediğin gibi böyle bir rahatsızlığının sadece olma ihtimali var.
sadece olma ihtimalinin varlığı için bile aslında çok daha fazla kaynağın araştırılmasına ihityaç var.
peygamberin şemaili adı altında sadece peygamberin görünüşüyle ilgili onca birbirni yalanlayan hadis var.
muhammedden sonra şu cemel vakasına ve hilafet kavgalarına da değinirsen çok güzel olacaktır zannımca.
bi de kuranın toplanışı var tabi.
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 12:25 PM
"Buharinin sahihinde Kitab-ül edep 5727 nolu hadisinde Ebu Said el-Hudri, Muhammed'i tarif ederken: ?Peygamber ((S.A.V)) bekâr bir kızdan daha utangaçtı? diyor"
Ayrica Muhammed hicbir zaman kendi resminin cizilmesini istemedi. Cizmeye kalkanlari olumle tehdit ederdi..
Belli ki hastaligindan kaynaklanan kendine guvensizligi ve cirkinlesmesi yuzunden bu yolu secti.
kisilerin onun tipine bakip siradan bir kisi oldugunu gormelerini istemiyordu.
Halbuki tipinin, yazdigi ayetler kadar cirkin olabilecegini tahmin etmiyorum.
Bu mesaji duzenleyen Sexy Huri: 25 June 2008 - 12:26 PM
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 12:31 PM
hayretler içerisindeyim muhteşem bir çalışma yazmadan edemiycem
muhteşem açıklamalar yapılmış
birde bn bunun şizofreni olduğunu düşünüyorum bu konu hakkında bilgin var mı ?

Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 12:34 PM
hayretler içerisindeyim muhteşem bir çalışma yazmadan edemiycem
muhteşem açıklamalar yapılmış
birde bn bunun şizofreni olduğunu düşünüyorum bu konu hakkında bilgin var mı ?
Muhammed cocuklugundan kalma bircok psikolojik rahatsizliklari olan bir insan.
"kucuk Muhammed"
yazimi okudun mu?
Ayrica "Muhammed'in psikolojik rahatsizliklari " adi altinda bir baslik daha acmistim. o nu da okumani oneririm arkadasim..
ayrica guzel sozlerin icin tesekkur ederim.
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 12:37 PM
"Yana ve geriye bakacağı zaman bütün bedeni ile dönüp bakardı" ( Imam-ı Ahmed Kastalani, (Mevahib-i ledünniyye)"
http://www.muhaddis.org/cgi-bin/smf/index....recent;start=60
İşin enteresan tarafı şu, peygamberin yaptığı her şey sünnet olarak alınıp asırlardır uygulanmış. Şimdi mesela buradaki "yana ve geriye bakacağı zaman bütün bedeni ile dönüp bakmak" da büyük olasılıkla mümin-teletabiler tarafından "iyi bir şey olmasaydı peygamberimiz yapmazdı" şiarıyla asırlardır tekrarlanmıştır. Halbuki bu gerçekten bir hastalıktan kaynaklanıyorsa ortada komik bir durum söz konusu. Sünnetlerin hemen her birinin bilimsel yorumlarını da yıllardır hayretle okuyoruz. Sözgelimi "çorbaya sinek düşünce sineğin batmayan tarafını da çorbaya batırmak" bilimsel bir mucizeymişmiş de sineğin bir kanadında zehir diğer tarafında panzehir varmışmış da falan filan...
Bu arada iyi kotarılmış güzel bir yazı olmuş. Ellerine, zihnine sağlık Huri!
- Anlatsana, çok merak ettim.
- Her şeyi Allah yarattı.
- Eee?
- Eee ne?
- Bu kadar mı yani?
- Daha ne olsun ki?
- Hmm süpermiş, hayatında başarılar...
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 08:53 PM
"Enes`den Nesai dışındaki imamların rivayetine göre: Resulullah (sav), suyu üç solukta içerdi." (Müslim ve Tirmizi`nin rivayetlerinde şu ziyade var: "Resulullah (üç solukta içer, böyle içmenin) daha doyurucu, (hastalıklara karşı) daha koruyucu ve daha afiyetli olduğunu söylerdi.")"
Belli ki Muhammed kendisinde bir gariplik hissediyor ve zorlanarak ictigi su seklinin kendisini hastaligina karsi koruyacagini saniyor..
Dikkat ediniz suyu nefes darligi ve yutkunma sorunu oldugu icin bir dikiste icemiyor. kendisinde bir anormallik oldugunu bildigi icin "hastalik" kelimesini kullaniyor. Narsist oldugu icin problemini "ornek bir davranis" olarak gostermeye calisiyordu..
Bu mesaji duzenleyen Sexy Huri: 25 June 2008 - 08:56 PM
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 09:14 PM
• Deri dokusunda küçük fazlalıkların oluşması

Muhammed'in peygamberlik muhru dedigi et parcasi..
Gönderilme tarihi 25 June 2008 - 09:19 PM
Resimdeki adamin one bukulmus halini peygamber ile kiyaslayiniz.

Bu mesaji duzenleyen Sexy Huri: 25 June 2008 - 09:20 PM
Gönderilme tarihi 26 June 2008 - 06:09 AM

Muhammed'in ayak izi akromegali hastalarinin ayak izlerini animsattiriyor. Ayaklar iri ve sis
Bu mesaji duzenleyen Sexy Huri: 26 June 2008 - 06:10 AM
Gönderilme tarihi 26 June 2008 - 02:41 PM
Gönderilme tarihi 26 June 2008 - 10:06 PM
Peygamberlerde insandır.. Diğer insanarın başlarına gelen yaşlılık hastalığı onlarında başına gelebilir..Ama Allah lutfundan hiç bir peygamberini diğer insanlara muhtaç olacak şekilde yaşlandırmadan vakti zamanında canlarını almıştır...
Bu bile Allah'ın varlığının ve Peygamblerlerin Nübüvvetlerinin hak olduğunun ispatıdır...

Yardım