Ateistforum: Nurcular ve Tebliğciler! - Ateistforum

Jump to content

Tek sayfa
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • You cannot reply to this topic

Nurcular ve Tebliğciler! Eğer davanızda Haklı iseniz Görevinizi Yapın! Konuyu oyla: -----

#1 Üye su an burada değil   inevitablen Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Normal Üye

Gönderilme tarihi 08 February 2010 - 09:24 PM

Aşağıdaki metni açıklayın!

ALINTI

Nabbaş, "Yâ Muhammed!" dedi, "Benî Nadir Yahudilerinin teslim olmalarındaki gibi kanımızı dökme, mal ve silahlar senin olsun! Kadınlarımız ve çocuklarımızı alıp memleketinden çıkıp gidelim. Her cins silah hariç olmak üzere, her âile için bir devenin taşıyabileceği gerekli eşyayı götürmemize müsâade et!"
Peygamber Efendimiz, "Hayır, bu teklifi kabul edemem" buyurdu.
Nabbaş ikinci olarak şu teklifi yaptı:
"Öyle ise kanımızı bize bağışla. Sadece kadınlarımızı ve çocuklarımızı alıp gidelim. malları olduğu gibi bırakalım!"
Peygamber Efendimiz, "Hayır," dedi, "kayıtsız, şartsız, benim hükmüme itaat edip teslim olmaktan başka hiçbir çareniz yoktur!"

Rasûlullah Evslilere hitaben;

"Onlar hakkında sizden bir adamın hüküm vermesini ister misiniz?" diye sordu. Onlar da

"Elbette" diye cevap verdiler. Rasûlullah -sallallahu aleyhi vesellem-

"Bu kişi Sa’d bin Muaz’dır" buyurdu. Evsliler

"Tamam razı olduk" dediler.[7]

Hz. Sa'd bin Muaz bütün bunlardan sonra hükmünü şöyle açıkladı:
"Ben, onlar hakkında buluğ çağına eren erkeklerin boyunlarının vurulmasına; malların Müslümanlar arasında taksim edilmesine, çocuklarla kadınların ise esir alınmasına hükmettim."
Peygamber Efendimiz, Hz. Sa'd'ı bu hükmünden dolayı tebrik ve takdir ederek, "Sen, onlar hakkında, Allah Teâlâ'nın yedi kat gökler üzerinde verdiği hükmüne uygun hüküm verdin" buyurdu.[14]

“Ey domuz ve maymun kardeşleri! Yediniz mi! İşte haliniz; görün bakalım” [16]

Nabbaş, me'yus ve perişan bir halde, kavminin yanına döndü. Olup bitenleri olduğu gibi anlattı.[5]

“Beni Kureyza Savaşı’nda kadınlar bölüşülürken bana üç tane düştü; hepsini de sattım”[17]

“Artık her şeyimize el koydunuz, hiç olmazsa gözlerimizin önünde namusumuza el uzatmayın” [18]

Açıklamalarınız dinlenicek! Bakılacak, Yok açıklayamayacaksanız, o halde İnananların size ihtiyacı yok. İnlerinize çekilebilirsiniz!

Bu mesaji duzenleyen inevitablen: 08 February 2010 - 09:25 PM

İnanmak Güzeldir
0

#2 Üye su an burada değil   ebuhureyre Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 12:33 AM

Mesajı görinevitablen, on 08 February 2010 - 09:24 PM, said:

Aşağıdaki metni açıklayın!

Açıklamalarınız dinlenicek! Bakılacak, Yok açıklayamayacaksanız, o halde İnananların size ihtiyacı yok. İnlerinize çekilebilirsiniz!

inevitablen Kardeş,
Konunun Nurculukla nasıl bir alakasını kurduğunu benim gibi bir çok kişi anlayamamış olabilir...
Lütfedip açıklarsan çok kişiyi sevindirirsin...

Bir de mümkünse ve sahmet olmayacaksa kaynakları versen...

Selametle kal...
0

#3 Üye su an burada değil   inevitablen Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 03:12 AM

Mesajı görebuhureyre, on 09 February 2010 - 12:33 AM, said:

inevitablen Kardeş,
Konunun Nurculukla nasıl bir alakasını kurduğunu benim gibi bir çok kişi anlayamamış olabilir...
Lütfedip açıklarsan çok kişiyi sevindirirsin...

Bir de mümkünse ve sahmet olmayacaksa kaynakları versen...

Selametle kal...

Siz Kuran'ı açıp bakıp Türkçesinden okuyan, ama "anlamayan"lara orada aslında ne yazdığı ve nasıl ibadet edilmesi gerektiği ve nasıl inanılması gerektiği konularında ihtisas sahibi, öğretici, bu işi kendi üzerinize hiç yoktan almış önderlerdeğil misiniz?

Her şeyi siz getireceksiniz. Ben ateist değilim. Gidin bu iddia nerden geliyor. Bu iddianın kaynağı nedir öğrenin ve bu iddianın aslında ne olduğunu anlatın. Ve bize tatminn edici açıklamalar getirin.

Çünkü siz Din konularında yalnızca size uyacağımız Ulu Önderlerimizsiniz!

İnananların Önderleri sizlersiniz!

Çünkü Allah'ın yarattığı büyük ve evrenin tek sahibi insanın hala güdülmeye ihtiyacı var.
Sizler d güdücüsünüz! Güdün bizleri!
İnanmak Güzeldir
0

#4 Üye su an burada değil   cuubbeli Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 10:58 AM

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olan Nabbaş Lee bir grup arkadaşıyla beraber aralarında anlaşma bulunmasına rağmen Uygur Türklerine etnik temizlik uygulamak üzere Uysur mahallesinin etrafını kuşattı. Sabaha karşı evlerinde namaz kılan Uygur Türkleri silah sesleriyle irkildiler. Derhal çocuklarını ve eşlerini mahalle meydanına toplayan Uygur Türkleri ellerindeki kısıtlı imkanlarla Çinlilere karşılık vermeye başladılar. Çinlilerin gözü dönmüş ve sayı üstünlüğünü de kullanarak önlerine çıkan Uygur Türklerini çocuk demeden yaşlı kadın demeden kırıp geçirmeye başladılar. 3 gün katliam sürdü ve sonunda Allah'ın yardımıyla Uygur Türkleri Çinlileri geri çekilmek zorunda bıraktılar.

Çinliler geri çekilip kendi kalelerine sığındılar. Uygur Türklerinin lideri Muhammed Ali Çinlilerin sığındığı kalenin etrafını sardı ve 5. günün sonunda Çinli Nabbaş Lee pes ederek huzuruna çıktı:

Nabbaş, "Yâ Muhammed!" dedi, "Benî Nadir Yahudilerinin teslim olmalarındaki gibi kanımızı dökme, mal ve silahlar senin olsun! Kadınlarımız ve çocuklarımızı alıp memleketinden çıkıp gidelim. Her cins silah hariç olmak üzere, her âile için bir devenin taşıyabileceği gerekli eşyayı götürmemize müsâade et!"
"Öyle ise kanımızı bize bağışla. Sadece kadınlarımızı ve çocuklarımızı alıp gidelim. malları olduğu gibi bırakalım!"
Peygamber Efendimiz, "Hayır," dedi, "kayıtsız, şartsız, benim hükmüme itaat edip teslim olmaktan başka hiçbir çareniz yoktur!"

"Onlar hakkında sizden bir adamın hüküm vermesini ister misiniz?" diye sordu. Onlar da

"Tamam razı olduk" dediler.

"Ben, onlar hakkında buluğ çağına eren erkeklerin boyunlarının vurulmasına; malların Müslümanlar arasında taksim edilmesine, çocuklarla kadınların ise esir alınmasına hükmettim."
Peygamber Efendimiz, Hz. Sa'd'ı bu hükmünden dolayı tebrik ve takdir ederek, "Sen, onlar hakkında, Allah Teâlâ'nın yedi kat gökler üzerinde verdiği hükmüne uygun hüküm verdin" buyurdu.[14]

“Ey domuz ve maymun kardeşleri! Yediniz mi! İşte haliniz; görün bakalım”

Nabbaş, me'yus ve perişan bir halde, kavminin yanına döndü. Olup bitenleri olduğu gibi anlattı.[5]

“Beni Kureyza Savaşı’nda kadınlar bölüşülürken bana üç tane düştü; hepsini de sattım”

“Artık her şeyimize el koydunuz, hiç olmazsa gözlerimizin önünde namusumuza el uzatmayın”
0

#5 Üye su an burada değil   inevitablen Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 03:15 PM

Mesajı görcuubbeli, on 09 February 2010 - 10:58 AM, said:

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olan Nabbaş Lee bir grup arkadaşıyla beraber aralarında anlaşma bulunmasına rağmen Uygur Türklerine etnik temizlik uygulamak üzere Uysur mahallesinin etrafını kuşattı. Sabaha karşı evlerinde namaz kılan Uygur Türkleri silah sesleriyle irkildiler. Derhal çocuklarını ve eşlerini mahalle meydanına toplayan Uygur Türkleri ellerindeki kısıtlı imkanlarla Çinlilere karşılık vermeye başladılar. Çinlilerin gözü dönmüş ve sayı üstünlüğünü de kullanarak önlerine çıkan Uygur Türklerini çocuk demeden yaşlı kadın demeden kırıp geçirmeye başladılar. 3 gün katliam sürdü ve sonunda Allah'ın yardımıyla Uygur Türkleri Çinlileri geri çekilmek zorunda bıraktılar.

Çinliler geri çekilip kendi kalelerine sığındılar. Uygur Türklerinin lideri Muhammed Ali Çinlilerin sığındığı kalenin etrafını sardı ve 5. günün sonunda Çinli Nabbaş Lee pes ederek huzuruna çıktı:

"Tamam razı olduk" dediler.

“Ey domuz ve maymun kardeşleri! Yediniz mi! İşte haliniz; görün bakalım”

“Beni Kureyza Savaşı’nda kadınlar bölüşülürken bana üç tane düştü; hepsini de sattım”

“Artık her şeyimize el koydunuz, hiç olmazsa gözlerimizin önünde namusumuza el uzatmayın”

Bunu ben ya da 10 yaşındaki bir çocuk da kurgulayabilirdi!
Yani Tebliğciler "Bize işte bunun için ihtiyacınız var!" mı diyorlar!

Hayır bunun için size ihticı yok kimsenin.

Size milleitin ne için ihtiyacı olduğunu hala anlamış değilim!

Evren insanın önünde boyun eğmiş ve o kadar Onurlu ki, Allah ile arasında bir engel yok.

Evrenin önünde boyun eğdirildiği insanı Gütmeye Kudreti olanlar mısnız?

Sizin meslek yaklaşık 1300 yıl önce sona ermeliydi! Allah'tan bunu devam ettirip, insanları gütmek için de bir söz mü aldınız!

Kuran Türkçe.
İnsan akıllı.
İnsan görüyor.
İnsan vijdan sahibi.
Allah neymiş neler istiyormuş biliyor!

Size neden ihtiyacı var artık insanların?

Bunu anlat!

Bu mesaji duzenleyen inevitablen: 09 February 2010 - 03:16 PM

İnanmak Güzeldir
0

#6 Üye su an burada değil   cuubbeli Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 03:46 PM

Kuran Türkçe.
İnsan akıllı.
İnsan görüyor.
İnsan vijdan sahibi.
Allah neymiş neler istiyormuş biliyor!

Size neden ihtiyacı var artık insanların?

Bunu anlat!

ANLATIMIMA GEÇMEDEN EVVEL NACİZANE ŞU SORUMU CEVAPLAR MISINIZ?

ALLAH BİZDEN NE İSTİYOR?
0

#7 Üye su an burada değil   ebuhureyre Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 04:28 PM

Mesajı görinevitablen, on 09 February 2010 - 03:12 AM, said:

Siz Kuran'ı açıp bakıp Türkçesinden okuyan, ama "anlamayan"lara orada aslında ne yazdığı ve nasıl ibadet edilmesi gerektiği ve nasıl inanılması gerektiği konularında ihtisas sahibi, öğretici, bu işi kendi üzerinize hiç yoktan almış önderlerdeğil misiniz?

Her şeyi siz getireceksiniz. Ben ateist değilim. Gidin bu iddia nerden geliyor. Bu iddianın kaynağı nedir öğrenin ve bu iddianın aslında ne olduğunu anlatın. Ve bize tatminn edici açıklamalar getirin.

Çünkü siz Din konularında yalnızca size uyacağımız Ulu Önderlerimizsiniz!

İnananların Önderleri sizlersiniz!

Çünkü Allah'ın yarattığı büyük ve evrenin tek sahibi insanın hala güdülmeye ihtiyacı var.
Sizler d güdücüsünüz! Güdün bizleri!

Değerli Inevitablen Kardeş,
Bundan önceki yazım az yukarıda...Tekrar bakabilirsin...
Benim yazımı almışsın ama sanırım yazdığın yazı cevabi yazı sayılmaz...

Bakınız en eski Roma Hukuku bile babanın suçunu oğula yüklemezken
siz bana hiç istemediğim bir angajman yüklüyorsunuz...

Ulu önderlik iddia edenler varsa bile -ki vardır-
her halde ben ve benim gibi inananlar değildir...

Konu Nurculukla ilgisizken bu başlık altında bu tartışmayı açmana
şaşırmamak kabil değil...

Fakat bir konuyu geçen sefer açacaktım...

Demiştin ki : Said Nursi'ye yapılan haksızlık olmuşsa da
ben onu savunurum....

Buna benzer bir sözün var....

Pekiyi hiç bir suçu yokken toplam 28 yıl hapishanelerde
göz hapsinde , tarassut altında çile çeken 80 yaşına kadar
dünyaya sokturulmayan bir insan için ne şekilde bir yazı yazdın...

Sadece merak benimkisi...İstersen cevaplama...

Selametle kal..
0

#8 Üye su an burada değil   kirec Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 06:03 PM

allah bizden ne istiyor...

insanlık...
0

#9 Üye su an burada değil   cuubbeli Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 06:05 PM

Mesajı görkirec, on 09 February 2010 - 06:03 PM, said:

allah bizden ne istiyor...

insanlık...

Neden?
0

#10 Üye su an burada değil   kirec Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 06:09 PM

Mesajı görcuubbeli, on 09 February 2010 - 06:05 PM, said:

Neden?

çünkü insanız...
0

#11 Üye su an burada değil   iLLeGaLTM Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 09:31 PM

İnevitablen takmışsın sen nurculara yahu..

Bunun nurculukla doğrudan bir alakası yok..

Ayrıca sanırım seni yemişler.

Verdiğin metnin şuaray kadarını biliyorum..

Nabbaş, me'yus ve perişan bir halde, kavminin yanına döndü. Olup bitenleri olduğu gibi anlattı.[

buraya kadar düzgün anlatımdan kimin söylediği ismi belirtilmeyen bir yere atllıyor farkettin mi?

“Artık her şeyimize el koydunuz, hiç olmazsa gözlerimizin önünde namusumuza el uzatmayın” [18]

Bunu söyleyen kim
kime söylüyor?

Kaynak nereede?
Cisminin küçüklüğüne bakıp da günahlarını küçük zannetme. Mesnevi - 118
0

#12 Üye su an burada değil   inevitablen Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 10 February 2010 - 12:56 AM

Mesajı göriLLeGaLTM, on 09 February 2010 - 09:31 PM, said:

İnevitablen takmışsın sen nurculara yahu..

Bunun nurculukla doğrudan bir alakası yok..

Ayrıca sanırım seni yemişler.

Verdiğin metnin şuaray kadarını biliyorum..

Nabbaş, me'yus ve perişan bir halde, kavminin yanına döndü. Olup bitenleri olduğu gibi anlattı.[

buraya kadar düzgün anlatımdan kimin söylediği ismi belirtilmeyen bir yere atllıyor farkettin mi?

Bunu söyleyen kim
kime söylüyor?

Kaynak nereede?

Onu sen bulacaksın işte. Ben, "Biz Dini tamamlamaya geldik" Ya da "Onu sağlamlaştırmaya geldik" diyor muyum? Bunu siz siyorsunuz? O halde tüm iddiaların aslında neolduğunu bulup cevaplamakla mükellefsiniz!

Bunu yapamayacasanız Tebliğciliği ve bu tarikat işlerini bırakın. Komik çünkü!

Siz tebliğci olup iş edineceksiniz diye TSK da Din düşmanı olmak zorunda.

Bakın ne kadar zararlı yanlarınız var.
İnanmak Güzeldir
0

Konuyu yayinla:

Tek sayfa
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • You cannot reply to this topic

1 kişi bu konuya bakıyor
0 üye, 1 ziyaretci, 0 gizli üye