2/180 Sizden birine ölüm yaklaştığında, bir mal bırakacaksa anaya babaya, yakınlara, uygun bir biçimde vasiyet etmesi üzerine yazıldı.Bu, erdemliler için bir görevdir.
En sahih hadislerden biri olan Veda Hutbesinde ise,
Ey İnsanlar! Cenab-ı Hak Kur'an da her hak sahibine hakkını vermiştir. Mirasçı için ayrıca vasiyyet etmeye gerek yoktur. (10) Çocuk kimin döşeğinde doğmuşsa, ona aittir. Zina eden için ise mahrumiyet vardır. Babasından başkasına soy (neseb) iddiasına kalkışan soysuz, yahut efendisinden başkasına intisaba yeltenen nankör, Allah'ın gazabına, meleklerin lanetine ve bütün müslümanların ilencine uğrasın. Allah böylesi insanların ne tevbelerini ne de adalet ve şahitliklerini kabul eder.
Evet görüldüüğü gibi Kuran vasiyette bulunmayı görev zorundalık veda hutbesi ise gereksiz bulmuştur.
Yine veda hutbesinde Sünnetim ifadesi geçmekte buna sarılması istenmekte.
Ey Mü'minler! Size iki emanet bırakıyorum. Ki onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bu emanetler, Allah kitabı Kur'an ve O'nun Resulünün sünnetidir. (
Oysaki Kuran'ın hiçbir ayetinde peygamberin ağzından sünnetim ifadesi geçmez ve sadece Kuran'ın terkedilmesine eleştiri vardır.
25/30 Elçi de, "Rabbim, halkım Kuran'ı terketti," der.
Yine Kuran'da Muhammed'den mucize isteyenler(gökten melekler insin vs) olduğu onunda sadece Kuran'ı işaret ettiği.Okunup duran kitap neyinize yetmiyor diye cevaplandığı görülür.
Ama hadislerde Muhammed'e atfedilen bir sürü MUCİZE palavrası bulunmaktadır.

Yardım