cuubbeli, on 03 February 2010 - 12:14 PM, said:
İçinizde Allah'ı bulmak isteyen varsa önce kendi acizliğini kabul edecek, ondan sonra arayacak. Mevlananın şu sözü: " Bulanlar ancak arayanlardır." bu konuda çok manidardır. Yani bir ateist çıkıp da ben çok uğraştım didindim ama Allah kendisini bana göstermedi diyemez.
ya bu nasıl bir zihin tutulmasıdır, nasıl ısrarla "anlamama ya da anlamamazlıktan gelme" gayretidir hayret doğrusu...
kardeşim benim bişey aradığım yok... durup dururken "bir yaratıcı var, bizi o yarattı" diyen sizsiniz... ben de hadi ya nerden çıkardın bunu diyorum hepsi bu... bir ateist olarak bir iddiam yok adı üstünde A-teist, yani sen olmasan benim böyle bir titrim olmayacak... yani teist (sen) bir iddia ortaya attığın ama bu iddianla ilgili diğerlerine hiçbir makul ve mantıklı açıklama getiremediğin için, ateist (ben) sen bu iddianla ilgili beni ikna edene kadar, sen bu iddiayı ortaya atmadan önceki halim neyse o haldeyim, yani insanoğlunun "default" (türkçeye çevrilmediği için kullandım, belki "cari" bu sözcüğü biraz karşılayabilir) durumunda herhangi bir yaratıcı yok... adamın biri dağa çıkıp geri geldiğinde "bizi yaratan bişiy var bana şöyle şöyle dedi" dese şu anda sen de biyerinle gülersin, ama muhammedin durumu da tıpatıp aynı benim için bir tek fark gösteremezsin...
delirtirsiniz insanı
gören zannedecek böyle bişey var, biz var olduğunu "biliyoruz" ama kendini bize göstermediği için inkar ediyoruz, eğer gerçekten böyle düşünüyorsan ya tam bir alıksın ya da türkçe bilmiyorsun demektir, ateistlerin yazdığı bunca yazıyı okuduktan sonra da böyle düşünüyorsan başka bir açıklaması yok çünkü kubbeli