Ateistforum: ALLAH VAR MI DİYE SORMADAN ÖNCE - Ateistforum

Jump to content

• (9 Sayfa)
  • +
  • « ilk
  • 7
  • 8
  • 9
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • You cannot reply to this topic

ALLAH VAR MI DİYE SORMADAN ÖNCE SİZİN ALLAH'A İHTİYACINIZ VAR MI? Konuyu oyla: -----

#161 Üye su an burada değil   NiHiL Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Normal Üye

Gönderilme tarihi 05 February 2010 - 07:40 PM

Mesajı görberguzar, on 04 February 2010 - 10:11 PM, said:

Bilincini avucumun içine koyabilir misin?

Yok koyamazsın ama cümle kurarak, olayları çözümleyerek, anlamlayarak bana bilincinin var olduğunu gösterebilirsin değil mi?

Bilincin için verdiğin kanıt bana yetmeli, ama ben Tanrıyı gözüne sokmalıyım öyle mi?

Klasik ''aklını gösteremiyorsun ama var, o halde allah ta var'' saçmalığı.
İkisinin de varlığını gösteren kanıtlar aynı mı? Allah için ne kanıt var?
Şu hiç benzemeyen benzeşmeyi kullanmayın artık, hep aynı noktaya dönüyorsunuz.
Üstelik tartışırke yazdığın her ileti ayrı bir konu oluyor, konudan konuya, yanılgıdan yanılgıya atlıyorsun.
Miras kalan zayıflık, ağır basan bir duygu olarak en yüksek değerlerin sebebidir
F.N
0

#162 Üye su an burada değil   Renaultferrari Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 05 February 2010 - 08:13 PM

aklını göster deseler gösteremezsin
ama AKLIN VARLIĞINA O KADAR İNANMIŞIZ Kİ
Aklım söyle dedi
aklıma böyle geldi
aklıma şu yattı deriz.
o kadar inanmışızdır ki aklın varlığına
göster bakalım aklını desek ! gösteremezsin ! ama işte eserlerinden belli olur aklım dersin ONUN İÇİN BEN AKILLIYIM DERSİN
ya peki bu kaianat akılsız mı
aklı eserlerinden belli olmuyor mu
senin ki eserlerinden belli oluyor da
aklım aklım diyoruz o kadar inamışsındır ki aklın varlığına
ama aklını göstermezsin ben akıllıyım dersin İşte eserlerinden belli oluyor dersin
AKLININ VARLIĞINA İNANIRSIN ama bir türlü GÖSTEREMEZSİN
ya bu kainat eserlerinden belli olmuyor mu
işte seni yapmış.. İŞTE ESER MEYDANDA.. SEN.. SEN
kendini kendin mi yaptın.. seni de senin AKLINI DA YAPAN O

Bu mesaji duzenleyen Renaultferrari: 05 February 2010 - 08:18 PM

HÜRRİYET FİKRİNİ DÜŞÜN ALLAHI İNKAR kapısını kaparsın. Tam Hürriyet Her Kayıttan azade olan varlık demektir. EVREN DE Hiçbir Zerre her kayıttan azade değildir ki O HALDE BULUŞUNLA hissettiğin HÜRRİYET VE İRADE nerden geliyor ALLAHTAN Allahı inkar edersen HÜRRİYETİ DE İNKAR ETMİŞ OLURSUN
0

#163 Üye su an burada değil   NiHiL Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 05 February 2010 - 09:49 PM

Akıl diye de bişey yoktur. Akıl başlı başına bir varlık değildir, canlıların sahip olduğu bir özelliktir.Bir beyinden bağımsız olarak akıl olmaz. Ayrıca akıl tek bir şeyde değildir. Kafatası içinde birbirinden bağımsız yada bağımlı olarak meydana gelen bir sürü şeyin bir şey olarak tanımlanmasıdır sadece.
Canlıarda akıl seviye farklılığı da gösterir, tanım gereği, çok düşük seviyede de olsa akla sahip olduğu halde bir hayvana yada insana ''akılsız'' deriz. vs vs.
Yani akıl laftan ibarettir.
Akıl diye bişey yoktur gerçekte. Tıpkı rakamların gerçekte olmaması gibi, ekvator çizgisinin gerçekte olmaması gibi.

Şimdi bana doğrudüzgün bir kanıt gösterin. Yaptığınız şey saçmalık. Nerdeyse ''allahın varolduğunun kanıtı onu göremeyişimiz ve bilemeyişimizdir'' diyecekseniz artık.
Miras kalan zayıflık, ağır basan bir duygu olarak en yüksek değerlerin sebebidir
F.N
0

#164 Üye su an burada değil   ulyses Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 05 February 2010 - 10:00 PM

Mesajı görcuubbeli, on 03 February 2010 - 12:14 PM, said:

İçinizde Allah'ı bulmak isteyen varsa önce kendi acizliğini kabul edecek, ondan sonra arayacak. Mevlananın şu sözü: " Bulanlar ancak arayanlardır." bu konuda çok manidardır. Yani bir ateist çıkıp da ben çok uğraştım didindim ama Allah kendisini bana göstermedi diyemez.

ya bu nasıl bir zihin tutulmasıdır, nasıl ısrarla "anlamama ya da anlamamazlıktan gelme" gayretidir hayret doğrusu...
kardeşim benim bişey aradığım yok... durup dururken "bir yaratıcı var, bizi o yarattı" diyen sizsiniz... ben de hadi ya nerden çıkardın bunu diyorum hepsi bu... bir ateist olarak bir iddiam yok adı üstünde A-teist, yani sen olmasan benim böyle bir titrim olmayacak... yani teist (sen) bir iddia ortaya attığın ama bu iddianla ilgili diğerlerine hiçbir makul ve mantıklı açıklama getiremediğin için, ateist (ben) sen bu iddianla ilgili beni ikna edene kadar, sen bu iddiayı ortaya atmadan önceki halim neyse o haldeyim, yani insanoğlunun "default" (türkçeye çevrilmediği için kullandım, belki "cari" bu sözcüğü biraz karşılayabilir) durumunda herhangi bir yaratıcı yok... adamın biri dağa çıkıp geri geldiğinde "bizi yaratan bişiy var bana şöyle şöyle dedi" dese şu anda sen de biyerinle gülersin, ama muhammedin durumu da tıpatıp aynı benim için bir tek fark gösteremezsin...
delirtirsiniz insanı
gören zannedecek böyle bişey var, biz var olduğunu "biliyoruz" ama kendini bize göstermediği için inkar ediyoruz, eğer gerçekten böyle düşünüyorsan ya tam bir alıksın ya da türkçe bilmiyorsun demektir, ateistlerin yazdığı bunca yazıyı okuduktan sonra da böyle düşünüyorsan başka bir açıklaması yok çünkü kubbeli
Bir de rakı şisesinde balık olsam !!!
0

#165 kişi aktif   kirec Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 05 February 2010 - 10:07 PM

allah vardır birdir güçlüdür bilgilidir ahiret vardır buna inanın...

tamam inandım...

ooh kurtuldun...

iyi...
0

#166 Üye su an burada değil   berguzar Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 01:36 AM

Mesajı görNiHiL, on 05 February 2010 - 09:49 PM, said:

Akıl diye de bişey yoktur. Akıl başlı başına bir varlık değildir, canlıların sahip olduğu bir özelliktir.

Tanrı madde cinsinden bir varlık mı onu sana sunmamı istiyorsun o zaman?
Aklın varlık olmadığını ama beyinle ilintili var olduğunu savunuyorsun ya :)
Sende kendi tanımından yola çıkıp evreni/oluşu izle. Orada bulursun Tanrıyı.
0

#167 Üye su an burada değil   NiHiL Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 01:45 AM

Mesajı görberguzar, on 06 February 2010 - 01:36 AM, said:

Tanrı madde cinsinden bir varlık mı onu sana sunmamı istiyorsun o zaman?

Madde yada değil, ''varoluşuna'' dair bir kanıt sunacaksın.
''Akıla benziyor varlığı gösterilemez ama bilinir'' dedin.Aklında varolmadığını göserdim. Şimdi neye benzeteceksin?
Şimdi ''allah da yoktur zaten'' diye başlasan...

Mesajı görberguzar, on 06 February 2010 - 01:36 AM, said:

Aklın varlık olmadığını ama beyinle ilintili var olduğunu savunuyorsun ya :)
Sende kendi tanımından yola çıkıp evreni/oluşu izle. Orada bulursun Tanrıyı.

[quote name='berguzar' date='06 February 2010 - 12:36 AM' timestamp='1265409386' post='552452']
Eminim bulurum, herkes bulur.
Bulmak istediğin şeyin ne olduğunu zaten biliyorsan araman fazla uzun sürmez.Özellikle de hayal dünyasındayken.

Bu mesaji duzenleyen NiHiL: 06 February 2010 - 01:49 AM

F.N
0

#168 Üye su an burada değil   puppetularz Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 03:13 AM

Mesajı görulyses, on 05 February 2010 - 10:00 PM, said:

ya bu nasıl bir zihin tutulmasıdır, nasıl ısrarla "anlamama ya da anlamamazlıktan gelme" gayretidir hayret doğrusu...
kardeşim benim bişey aradığım yok... durup dururken "bir yaratıcı var, bizi o yarattı" diyen sizsiniz... ben de hadi ya nerden çıkardın bunu diyorum hepsi bu... bir ateist olarak bir iddiam yok adı üstünde A-teist, yani sen olmasan benim böyle bir titrim olmayacak... yani teist (sen) bir iddia ortaya attığın ama bu iddianla ilgili diğerlerine hiçbir makul ve mantıklı açıklama getiremediğin için, ateist (ben) sen bu iddianla ilgili beni ikna edene kadar, sen bu iddiayı ortaya atmadan önceki halim neyse o haldeyim, yani insanoğlunun "default" (türkçeye çevrilmediği için kullandım, belki "cari" bu sözcüğü biraz karşılayabilir) durumunda herhangi bir yaratıcı yok... adamın biri dağa çıkıp geri geldiğinde "bizi yaratan bişiy var bana şöyle şöyle dedi" dese şu anda sen de biyerinle gülersin, ama muhammedin durumu da tıpatıp aynı benim için bir tek fark gösteremezsin...
delirtirsiniz insanı

Hiç de öyle değil. İnsanlığın "default" hali bir yaratıcı olana inançsız değildir. O sizlerin hüsnü kuruntusu. Tamam belki yatıp kalkıp bunu düşünmez. Ama bu inancı tamamen silip atmak için ayrı bir gayret göstererek "ateist" olmak gereklidir.
0

#169 Üye su an burada değil   berguzar Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 11:15 AM

[quote name='NiHiL' date='06 February 2010 - 12:45 AM' timestamp='1265409953' post='552460']
Madde yada değil, ''varoluşuna'' dair bir kanıt sunacaksın.
''Akıla benziyor varlığı gösterilemez ama bilinir'' dedin.Aklında varolmadığını göserdim. Şimdi neye benzeteceksin?
Şimdi ''allah da yoktur zaten'' diye başlasan...

[quote name='berguzar' date='06 February 2010 - 12:36 AM' timestamp='1265409386' post='552452']
Eminim bulurum, herkes bulur.
Bulmak istediğin şeyin ne olduğunu zaten biliyorsan araman fazla uzun sürmez.Özellikle de hayal dünyasındayken.
[/quote]
Allah vardır ve aklın varlığı gibi varlığı bilinir/kavranır.

Madde cinsinden olmadığı için, ne varlığına, ne de yokluğuna nesnel belirteç bulamazsın yeryüzünde.

Var oluşuna dair kanıt, sıfır hacimli evrenden yola çıkman yeter. Bilim her ne kadar oluşumu rastgelelik, tesadüflük, belirsizlik gibi tanımlarla kapatmaya çalışsa bile gerçek budur.

Ben şuna benzetiyorum evrenin oluşumunu. Bir bebeğin varoluşundan itibaren ele alalım. Yetişkin olana kadar gördüğümüz her aşamada dışardan her besleme ile (besin vs) sürekli hacmi ve ağırlığı değişiyor, gelişiyor. Sonra işler tersine dönüyor, ufalıyor, küçülüyor ve ölüyor.

Evrenin oluşumu da böyle. Tıpkısının aynısı. Belki de yoktan var edilmekle kurandan kasıt bu ama yokluk bizim algıladığımız bir anlamda yokluk değil. Herşeyin başlagıcı olan tekilliğe götürüyor bizi bu yokluk kavramı.

Bu kadar rastgele ve tesadüflerle oluşmuş evrende, her şeyin (yıldız, galaksiler, insan, börtü böcük vs), her oluşun var oluş süreci birbirine benziyorsa ki benziyor. Bu kadar benzerlikte ne rastgelelikten, ne tesadüflükten, ne de belirsizlikten bahsedilemez. Varlığına inandığınız aklınıza ihanet olur bu...
0

#170 Üye su an burada değil   tolonbey Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 01:24 PM

Iste böyleee,

Cebbelicigim, verdigin adrese gittim,o yazi benim yazinin yaniti olamaz.Senin gafan calisacahda bir engel var usunun önünde.Onu atabilirsen süper olcen.Birazdaha AHLINI gullan.

Olmami?

Tolonbeg
0

#171 Üye su an burada değil   cuubbeli Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 02:40 PM

Mesajı görtolonbey, on 06 February 2010 - 01:24 PM, said:

Iste böyleee,

Cebbelicigim, verdigin adrese gittim,o yazi benim yazinin yaniti olamaz.

Olmuyorsa zorla oldurcaz diye bi şart yok. Cehennem lüzumsuz değil. cubbey
0

#172 Üye su an burada değil   anti-christ Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı

Gönderilme tarihi 06 February 2010 - 02:42 PM

ALINTI

Var oluşuna dair kanıt, sıfır hacimli evrenden yola çıkman yeter. Bilim her ne kadar oluşumu rastgelelik, tesadüflük, belirsizlik gibi tanımlarla kapatmaya çalışsa bile gerçek budur.

Ben şuna benzetiyorum evrenin oluşumunu. Bir bebeğin varoluşundan itibaren ele alalım. Yetişkin olana kadar gördüğümüz her aşamada dışardan her besleme ile (besin vs) sürekli hacmi ve ağırlığı değişiyor, gelişiyor. Sonra işler tersine dönüyor, ufalıyor, küçülüyor ve ölüyor.

yapma ya... bak sen :lol:
0

#173 Üye su an burada değil   highone Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 08 February 2010 - 02:20 PM

Mesajı görpuppetularz, on 06 February 2010 - 03:13 AM, said:

Hiç de öyle değil. İnsanlığın "default" hali bir yaratıcı olana inançsız değildir. O sizlerin hüsnü kuruntusu. Tamam belki yatıp kalkıp bunu düşünmez. Ama bu inancı tamamen silip atmak için ayrı bir gayret göstererek "ateist" olmak gereklidir.

Default değilse,madem inançlı doğuyor ise, neden inanç sınavından geçirlesiniz ki? Yoksa bunun dozajımı var? Varsa bunları nereden öğreniyorsunuz? Sana tanrının var olduğunu kim söylede ve sen nasıl inandın? Kendinize soramadığınız,sorunca günaha gireceğiniz soruları ben sorayım istedim.:)
Hiç ölmeyecek gibi yaparlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
0

#174 Üye su an burada değil   puppetularz Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 09 February 2010 - 03:30 AM

Mesajı görhighone, on 08 February 2010 - 02:20 PM, said:

Default değilse,madem inançlı doğuyor ise, neden inanç sınavından geçirlesiniz ki? Yoksa bunun dozajımı var? Varsa bunları nereden öğreniyorsunuz? Sana tanrının var olduğunu kim söylede ve sen nasıl inandın? Kendinize soramadığınız,sorunca günaha gireceğiniz soruları ben sorayım istedim.:)

"Default değil" demedim. Özellikle şöyle dedim; insanın nötr, bulaşmamış halinin inançsız olacağını nereden biliyorsunuz? İnanç bir ek paket midir ki? Nicelik olarak eklenen bir miktar nesne midir ki? İnsan bünyesinin, bilincinin niteliklerinden biri olamaz mı? Yani "boş levhanın" biçimi, malzemesi gibi...

Ben demedim ki, insan doğar doğmaz belirlenmişçe Allah'a peygamberine, onun sünnetine falan filan iman eder... Dedim ki, doğan bir insana hiç karışmazsan o ateist olmaz dedim. Ehli sünnet müslüman da olmaz tabi ama hiç de herhangi bir arayışta olmaz denemez.
0

Konuyu yayinla:

• (9 Sayfa)
  • +
  • « ilk
  • 7
  • 8
  • 9
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • You cannot reply to this topic

1 kişi bu konuya bakıyor
0 üye, 1 ziyaretci, 0 gizli üye