ALLAH VAR MI DİYE SORMADAN ÖNCE SİZİN ALLAH'A İHTİYACINIZ VAR MI?
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 10:51 AM
Şöyle bir örnekle olayı izah edeyim: Mesela ben yardımsever bir zenginim, sürekli fakirlere aş ve iş temin edip onların dertlerine bir nebze ilaç olmaya çalışıyorum ama birisi varki kibirinden benim yardımımı kabul etmiyor, yemeğe davet ediyorum gelmiyor, iş buluyorum istemiyor. Ama ben yine de o kişiyi dışlamıyor ve onu ona farkettirmeden çeşitli vasıtalarla yediriyor ve iş buluyorum. Ama o şahıs bunu kendi aklından biliyor, vasıtaları ve en önemlisi beni yok sayıp inkar ediyor. E ben de madem sen beni istemiyorsun madem bana ihtiyacın yok zorla güzellik olmaz diyor ve onu kendi haline bırakıyorum.
İşte ateistlerin durumu bu, sürekli Allah yok hani varsa göster bakalım gibisinden çocukça bahaneler üretiyorlar.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:04 AM
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:08 AM
cuubbeli, on 03 February 2010 - 10:51 AM, said:
Şöyle bir örnekle olayı izah edeyim: Mesela ben yardımsever bir zenginim, sürekli fakirlere aş ve iş temin edip onların dertlerine bir nebze ilaç olmaya çalışıyorum ama birisi varki kibirinden benim yardımımı kabul etmiyor, yemeğe davet ediyorum gelmiyor, iş buluyorum istemiyor. Ama ben yine de o kişiyi dışlamıyor ve onu ona farkettirmeden çeşitli vasıtalarla yediriyor ve iş buluyorum. Ama o şahıs bunu kendi aklından biliyor, vasıtaları ve en önemlisi beni yok sayıp inkar ediyor. E ben de madem sen beni istemiyorsun madem bana ihtiyacın yok zorla güzellik olmaz diyor ve onu kendi haline bırakıyorum.
İşte ateistlerin durumu bu, sürekli Allah yok hani varsa göster bakalım gibisinden çocukça bahaneler üretiyorlar.
Nedense, Afrika'nın yarıdan çoğu aç geziyor, insanlar birbirini etnik nedenlerden katlediyor ve o yardımcı olan vatandaş hiç üzerine alınmıyor...
Yani iyilik benden kötülük senden, banane diyor...
İyi valla...
Allah'ı insan gibi algılamaktan vazgeçin artık... O sen gibi biri değil...
not to tell another lie
anybody knows in the end
i'll find a secret land
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:15 AM
Allahı yardımsever bir zengine benzeterek allaha şirk koşuyor.
Tabi böyle bir şirk ile günaha girdiğinin bile farkında değil.
Vee ilginçtir. Allahı zengin birisine benzetiyor. Yani allah olsa olsa zengin birisi olur.
Bu zengin birisinin zenginliği nereden gelmişse? Bu zenginliği onda yardımseverlik hissi uyandırmış ve zengin olmayan başka insanlara iş veriyor, aş veriyor. Onların geçimini sağlıyor.
Sevgili cübbeli.
Bu insan ilişkisi, efendi-köle, Patron-işçi ilişkisi değil mi?
İnsanları bu ilişki dışında düşünemiyor musun?
Efendisiz, patronsuz bir düzen olamaz mı?
İlla insanları koyun sürüsü, allahı da çoban yapmak zorunda mısın?
Allah olmasa kendi ayaklarının üstünde durarak yaşayamaz mısın?
Zaten yaşıyorsun da farkında değilsin.
Yaşamını bile allaha bağlayıp, zorla kendini ne olduğu belirsiz birine kul yapmaktan ne zevk alıyorsun? Bunun tek izahı olur. Ahiret korkusu. Ahirete öyle bir inandırmışlar ki, cehenneme gitmemek için kul olmayı kabul ediyorsunuz.
Sevgiler.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:18 AM
ALINTI
böyle şeyler yapan bir zengin iki üç gün içinde fakirleşir.bu tür saçmalıkları nerenden uyduruyorsun.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:22 AM
yoksa bir hiç olduğunu kabullenebilen mi?
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:25 AM
olaya bir de şu açıdan bak.
yardım yapıyorsun diyelim ama yardımı senin yaptığına dair bir işaret yok.
sen diyorsun ki ben sana yardım ediyorum kabul edersen pezevenklik yapacağım.(bakire kız ayarlama işini kimler yapar acaba?)
reddedersen işkence edeceğim.
adama demezler mi çıktır git diye
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:30 AM
süt bal ve alkolsüz şarap irmaklariyla dolu olan, sinirsiz muz ağaçlarinin gölgesinde (bak sen demek güneşte var) ipek giysiler içinde tahtlara oturup altindan takilar giyecekler ve hurilerle kiriştiracaklar.
tam o dönem arap insanina hitap eden bu arzulara inandiği için bu dünya onun için devede pire bile değil.
tabi hayaller ve hülyalar içerisinde kendisi, bir bilse ölünce geberip gidecek, bu dünyayi kaçiriyor enayi.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:46 AM
Cübbeli güzel bir örmek vermişsin ama verdiğin örneğin sonu yanlış. Örnekteki zengin kişi yardım ettiği kişiyi kendi haline bırakmıyor,bir müddet sonra alıp kaynar kazana atıp cayır cayır yakıyor. Şimdi senin örneğinden yola çıkarak bir benzer örnek ben vereyim.
Ben insan olduğum halde ve bir çok şeye muhtaç olduğum halde çocuklarımı besler ve büyütürken,bunlar büüyüyünce her gün sabah akşam karşımda saygı duruşu yapsınlar,sürekli beni övsünler şeklinde düşünmüyorum,böyle bir beklentim yok.Düşündüğüm şekilde bana saygı göstermezlerse onlara dayanılmaz acılar işkenceler yapmayıda düşünmüyorum. Yani özetle yapmış olduğum tüm fedarkarlılar onlara olan sevgimden ve özveriden kaynaklanıyor.
Tüm bu karşılıksız çabalarıma rağmen eğer çocuklarım bana saygısızlık yapıp beni baba olarak tanımazlarsa onlara ceza vermem, ben nerde hata yaptım diye kendimi suçlarım.
Şimdi gelelim soruya.
Ben ve benim gibi bir çok insan bir çok şeye muhtaç olduğumuz halde karşılıksız fedakarlık yapabiliyoruz.
Pekiiiiiiiiiiii senin hiç bir şeye ihtiyacı olmayan allahın neden benim yaptığımı yapamıyor? Gücümü yetmiyor yoksa yapmak mı istemiyor?
Bu mesaji duzenleyen donkisot: 03 February 2010 - 11:48 AM
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:58 AM
cuubbeli said:
Tanrı bir de şunu yapar; Yalnıklar(nâs) arasından yalnık seçer. Senin önermende bu, ustabaşına denk geliyor diyeceğim ançıp iş koşullarında ustabaşı olanların, belli bir iş kolunda iş birikimlerinden deneyimleri vardır. Önce işçi olmuşlar, işi öğrenerek ustabaşı olmuşlardır. Peygamberler ise Tanrının çektiği tombaladan çıkmıştırlar. Aslında onlar, tanrının seçtiği kişi olduklarını söyleyen yalancıdırlar.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:07 PM
alıntı yaptığın yazının üstünde cübbeli said yazıyor.
said hoca aramızda demekki
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:09 PM
Honolulu, on 03 February 2010 - 12:07 PM, said:
alıntı yaptığın yazının üstünde cübbeli said yazıyor.
said hoca aramızda demekki
Yok ya, o "said" İngilizce'deki "dedi ki" tabiri...
not to tell another lie
anybody knows in the end
i'll find a secret land
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:11 PM
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:12 PM
şuan aklıma ilk serera ile yapmaya çalıştığım ufak tartışmadan doğan diyalog geliyor. diyorum ki her insan eğer eşit şartlarda eğitilir ve geliştirilirse herkesin bilgi düzeyi ve zeka seviyesi birbirine eşit (yaklaşık) olur. o ise bir başlıyor "ben zekiyim benim çocuğum çok zeki okulda en iyilerin arasında benim kocam çok zeki benim kayınçom da zeki benim amcamın oğlu süper zeka.."
sonra siz ateistler kibirlisiniz. diyor. hangimiz kibirli acaba?
her çocuğun boş bir levha olarak dünyaya geldiğine ve yetişme,gelişme,eğitim, aile gibi kavramlar nedeniyle farklılıkları ortaya çıktığını düşünen mi?
yoksa
allahın kendini özene bözene yarattığına zeka, yetenek vs kavramlar üflediğine inanan mı?
bırakın artık ateistlere "siz kibirlisiniz" diye hitap etmeyi.
Bu mesaji duzenleyen eflatun: 03 February 2010 - 12:12 PM
fool just another, fool just anoter, fool just another, fool just another..
bright eyes blinded by fear of life!
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:14 PM
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:17 PM
eflatun, on 03 February 2010 - 12:12 PM, said:
şuan aklıma ilk serera ile yapmaya çalıştığım ufak tartışmadan doğan diyalog geliyor. diyorum ki her insan eğer eşit şartlarda eğitilir ve geliştirilirse herkesin bilgi düzeyi ve zeka seviyesi birbirine eşit (yaklaşık) olur. o ise bir başlıyor "ben zekiyim benim çocuğum çok zeki okulda en iyilerin arasında benim kocam çok zeki benim kayınçom da zeki benim amcamın oğlu süper zeka.."
sonra siz ateistler kibirlisiniz. diyor. hangimiz kibirli acaba?
her çocuğun boş bir levha olarak dünyaya geldiğine ve yetişme,gelişme,eğitim, aile gibi kavramlar nedeniyle farklılıkları ortaya çıktığını düşünen mi?
yoksa
allahın kendini özene bözene yarattığına zeka, yetenek vs kavramlar üflediğine inanan mı?
bırakın artık ateistlere "siz kibirlisiniz" diye hitap etmeyi.
Serare örneği yanlış çünkü o reformculardan. Şeriatı kabul etmeyen Kuran'ın günümüze uyarlanması gerek diyenlerdendir. Bu sebeple onu burada örnek vermen yersizdir.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:21 PM
" Ben gizli bir hazineydim, bilinmek istedim " demiyor mu ? Demek ki insanların Allaha değil Allahın insanlara ihtiyacı var.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:25 PM
cuubbeli, on 03 February 2010 - 12:11 PM, said:
Kaçamak yapma cübbeli soruma cevap ver.
Cübbeli güzel bir örmek vermişsin ama verdiğin örneğin sonu yanlış. Örnekteki zengin kişi yardım ettiği kişiyi kendi haline bırakmıyor,bir müddet sonra alıp kaynar kazana atıp cayır cayır yakıyor. Şimdi senin örneğinden yola çıkarak bir benzer örnek ben vereyim.
Ben insan olduğum halde ve bir çok şeye muhtaç olduğum halde çocuklarımı besler ve büyütürken,bunlar büüyüyünce her gün sabah akşam karşımda saygı duruşu yapsınlar,sürekli beni övsünler şeklinde düşünmüyorum,böyle bir beklentim yok.Düşündüğüm şekilde bana saygı göstermezlerse onlara dayanılmaz acılar işkenceler yapmayıda düşünmüyorum. Yani özetle yapmış olduğum tüm fedarkarlılar onlara olan sevgimden ve özveriden kaynaklanıyor.
Tüm bu karşılıksız çabalarıma rağmen eğer çocuklarım bana saygısızlık yapıp beni baba olarak tanımazlarsa onlara ceza vermem, ben nerde hata yaptım diye kendimi suçlarım.
Şimdi gelelim soruya.
Ben ve benim gibi bir çok insan bir çok şeye muhtaç olduğumuz halde karşılıksız fedakarlık yapabiliyoruz.
Pekiiiiiiiiiiii senin hiç bir şeye ihtiyacı olmayan allahın neden benim yaptığımı yapamıyor? Gücümü yetmiyor yoksa yapmak mı istemiyor?
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:32 PM
Bu konuyu yanlış biliyorsun, Allah ateisti kendi haline bırakıyor ama siz gerçekleri bilip gördüğünüz halde saklıyor ve insanları yanıltıyorsunuz.
Eğer ki şöyle deseniz: Allah var da olabilir yok da. Her iki tarafta kesin kanıtlanmış değildir. Ben araştırıyorum siz de araştırın.
Bu şekil bir tutum gösterirseniz Allah kendisini size gösterecektir.
Ama siz elinizde hiçbir delil yokken Allah yok diyip diğer insanların da inancını çalmaya çalışarak cehennemi hak ediyorsunuz.
Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 12:34 PM
cuubbeli, on 03 February 2010 - 12:17 PM, said:
kibir konusunda örnek verdim reform konusunda değil. sen daha okuduğunu anlayamıyorsun forumlarda tartışma platformlarında dolaşıyorsun.
sana tavsiyem cin ali tatilde'den tekrar başlaman..
fool just another, fool just anoter, fool just another, fool just another..
bright eyes blinded by fear of life!

Yardım