Ateistforum: KURANDA YER ALAN "NET" BİLİMSEL HATALAR - Ateistforum

Jump to content

• (9 Sayfa)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Son »
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • You cannot reply to this topic

KURANDA YER ALAN "NET" BİLİMSEL HATALAR Konuyu oyla: -----

#21 Üye su an burada değil   antiateist_ Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı

Gönderilme tarihi 03 February 2010 - 11:59 PM

Mesajı göreflatun, on 03 February 2010 - 11:40 PM, said:

sayın antiateist. ortada bilimsel bir hata olduğu açık. neden bu hatayı yorumlayarak bir kılıfına uydurmaya çalışmak yerine forumdaki ateistleri yada müslüman olmayanların yazılarını takip edip aslında kuranın ilahi bir kitap falan olmadığını destekleyen örnekleri çoğaltmıyorsun?

Bilimsel manada net olarak gördüğüm hata sadece bu. Buna tatlı-tuzlu su olayınıda ekleyebiliriz aslında. Şuan aklımda yer edinenler bunlar.

Zaten başlıkta bilerek net ifadesini kullandım. Diğerleri ise yoruma açık.

Belki buda yoruma açıktır. Bilemiyecem.

Bu mesaji duzenleyen antiateist_: 04 February 2010 - 12:01 AM

http://islamidusunce.googlepages.com

'Kibir en sevdiğim günahtır'

Dikkat: Bu nick altında nabza göre şerbet verilmektedir.
0

#22 Üye su an burada değil   jadı Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Normal Üye

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 12:00 AM

Mesajı görherakles79, on 03 February 2010 - 11:53 PM, said:

Kuran'ı şimdi yazsaydı GÜNCEL ifadeleri kullanacaktı öngörüsüne sahip olman beni şaşırtıyor Bir serap olabilir gördüğüm.O halde Kuran'daki yazanların o çağdaki GÜNCEL veriler ve gözlemlere dayanıyor olması önemli olmalı.

Sorun bu verilerin günümüzün bilimsel gerçeklerine uygun olmaması zaten

Muhammed'in bunları bilmemesi normal, ama kitabın gerçek yazarı olduğı idda edilen tanrının da yanlış biliyor olması gülünç olan
Yollanan resim

Uploaded with ImageShack.us
0

#23 Üye su an burada değil   herakles79 Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grup: Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 12:19 AM

Jadı,

Ben bilmemesinin gözlemleyememesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve amacının çok doğru bilimsel bir gözlem sunmak olduğunu da sanmıyorum.Yani Muhammed oturupta ulan Dünya gerçekten evrenin merkezinde mi bu kesin mi diye kafa patlattığını sanmıyorum.

Muhammed'in gözlemlemediği Kar yağışı,Avokado,kanguru gibi hayvanlarda geçmez.Muhammed gözlemlediklerini o günün Lisanıyla ve kavminin aklında anlaşılacak düzeyde anlatmış olmalı.

Eleştirin Muhammed ve kavmini değil bugün mucize diye zırlayan ucubeleri ilgilendirir.Metnin böyle bir iddiası olmadığı gibi metni böyle bir kabule zorlamak yersiz.
Muhammed gözlemlediğinin doğruluğunu ve yanlışlığını sorgulamak için değil bunları yaratanın ve düzenleyenin kim olduğuyla ilgilenmiş daha çok.

Onun için günümüz verilerine göre eksik hatalı yahut anlamsız bulunan gözlem sonuçları sunulması Muhammed'in ya da Tanrı'nın hatası değil gözlem ve veri eksikliği ve imkanlardır.

Muhammed'e göre Anne karnındaki çocuğun cinsiyeti bilinemez GAYB.Ama doktorlar artık bunu biliyor eldeki imkanlarla.Günümüz dede birçok bilinemeyen yahut hatalı bulgular ileride düzeltilecek veya açıklanacaktır.

Bilim sabit ve herşeyi bilen pozisyonda hiçbir çağda olmayacaktır.Dolayısıyla ne ilahi ne bilimsel böyle bir kitapta çıkmayacaktır.

Bu mesaji duzenleyen herakles79: 04 February 2010 - 12:20 AM

11.02.2010
0

#24 Üye su an burada değil   jadı Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 12:24 AM

Yanlış bilimsel verilerle dolu olan bir kitabın tanrıdan gelmiş olması imkansızdır, mantıksızdır, bundan daha başka söyleyecek lafım yok

İnanamak isteyen cahil bir tanrının varlığına inanmaya devam edebilir, böylelerini ne söylesen yolundan döndüremezsin
Yollanan resim

Uploaded with ImageShack.us
0

#25 Üye su an burada değil   Migfer Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 12:36 AM

Mesajı görjadı, on 04 February 2010 - 12:24 AM, said:

Yanlış bilimsel verilerle dolu olan bir kitabın tanrıdan gelmiş olması imkansızdır, mantıksızdır, bundan daha başka söyleyecek lafım yok

İnanamak isteyen cahil bir tanrının varlığına inanmaya devam edebilir, böylelerini ne söylesen yolundan döndüremezsin

bunlar yeni bir müslüman türü
kuranı muhammed yazdı derler ama iman ederler çok ilginç valla.

uçkur ayetlerini falan açıklayamazlar ama. muhammed doğadan başka şeyler de okumuş :)
neyse insanların cehaletini kendilerinden başkası değiştiremez.
0

#26 Üye su an burada değil   Murteddin Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 01:22 AM

Mesajı görHonolulu, on 04 February 2010 - 12:36 AM, said:

uçkur ayetlerini falan açıklayamazlar ama. muhammed doğadan başka şeyler de okumuş :)

Belki de doğanın kanunudur bal tutanın parmağını yalayacak olması. :)

Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz!

VahsiAbbas
0

#27 Üye su an burada değil   herakles79 Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 01:28 AM

Mesajı görHonolulu, on 04 February 2010 - 12:36 AM, said:

Sex doğal birşey değil mi kadını arzulamak?Ne yapmış bu adam kerhaneye mi gitmiş :D

Oldu toplumda bir lider olan birey sex yapmasın hadım edilsin:) Adam gayet içten ve doğal.Muhammed'i süpermenleştirmeyi ve böyle olmadığı için eleştirmeyi bırakın.Mitleştirmeyin karşıt ya da yandaş şekilde.Toplum yöneten bir liderin eşlerine yakışır şekilde vakarlı durun demiş eşlerine.

Siz de putperestler gibi doğa üstü çok masum kedi gibi kendisine tokat vurulsa hadi bir daha vur diyecek süpermen MUCİZELER üstüne MUCİZE gösteren MİT karakter arıyorsunuz sanırım.

Bu mesaji duzenleyen herakles79: 04 February 2010 - 01:31 AM

11.02.2010
0

#28 Üye su an burada değil   Migfer Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 02:43 PM

Mesajı görherakles79, on 04 February 2010 - 01:28 AM, said:

Sex doğal birşey değil mi kadını arzulamak?Ne yapmış bu adam kerhaneye mi gitmiş :D

Oldu toplumda bir lider olan birey sex yapmasın hadım edilsin:) Adam gayet içten ve doğal.Muhammed'i süpermenleştirmeyi ve böyle olmadığı için eleştirmeyi bırakın.Mitleştirmeyin karşıt ya da yandaş şekilde.Toplum yöneten bir liderin eşlerine yakışır şekilde vakarlı durun demiş eşlerine.

Siz de putperestler gibi doğa üstü çok masum kedi gibi kendisine tokat vurulsa hadi bir daha vur diyecek süpermen MUCİZELER üstüne MUCİZE gösteren MİT karakter arıyorsunuz sanırım.

kendimi zor tutuyorum nasıl bu kadar kalınkafalı oluyorsun
sex yapmasın mı dedik
11 tane karısının ve birkaç tane cariyesinin olmasına laf mı ettik

ettiğimiz laf uçanı kaçanı kendisine helal etmesidir. ortayı tiyatroyu anlayamıyorsunuz ya yuh
başka bir konuda yazdığım yorumu buraya koyayım

"jön müslümanlar artık son kozlarını oynuyorlar
kuranı muhammed yazdı
birde demezler mi muhammed doğayı okudu

bakın bende okuyayım o doğayı
şüphesiz ki bütün amcakızlarımı, halakızlarımı, teyze kızlarımı ,yenge dayı kızlarımı, komuş kızlarını, mahallenin kızlarını ve son olarak yalnızca bana has olmak üzere uçanı ve kaçanı, 3. sınıfa giden çocukları helal etti. Şüphesiz allah en iyi bilen, en iyi helal edendir.

inandığınız kitap böyle insanlık yoksunu bir kitap yazıklar olsun ne diyeyim. "

olayı çarpıtmakta üstünüze yok sanki dedim adam sex yapmasın. her gördüğü kadını kendi altına almaya müsait hale getiren ayettir mesele tamam mı?
hiçbir lider böyle abuk subuk bir şey yapmaz. onlarca kadınla yatar ama tanrı bana böyle dedi diye her kadını altına almaya müsait bir durum oluşturmaz.
oldu mu?

ek: rezalete bak adam bu ayetlere doğal diyor içten diyor. demekki bu onursuz adamda muhammedle aynı fikirde yapabilse böyle bir emir koyacak kitabına. zira muhammedin bu adice ayetini doğal ve içten bulmuş.

Bu mesaji duzenleyen Honolulu: 04 February 2010 - 02:52 PM

0

#29 Üye su an burada değil   Migfer Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 02:44 PM

daha da acısı bu iğrençliği onursuzluğu savunan insanların aramızda dolaşıyor olmasıdır.

doğayı okuyan bir bilim adamının, filozofun kitabında ben şu kadınlarla yatabilirim bana bunu tanrı söyledi demez bu açıkça tanrıyı kullanarak cinselliği yaşamaktır.

ben doğayı okuyacağım evrende bir güç hissedeceğim sonra büyük bir yalanla ortaya çıkacağım bana bu emirleri tanrı verdi diyeceğim. ondan sonra sex durumunu düzenleyen ayetler koyacağım.
niyetim belli değil midir? dese ki

"ey inananlar! cinsellik sizin için emrolunmuş bir şeydir bunu yaşayın ancak aleni bir şekilde değil. haddi aşanlar allahın yolundan sapmışlardır. yakın akrabalarınızla cinselliğe bulaşmayın. bilenler için bu çok iğrenç ve zararlı bir yoldur. allah inananlarla beraberdir."

ancak allah diyor ki
"Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

Bu mesaji duzenleyen Honolulu: 04 February 2010 - 02:49 PM

0

#30 Üye su an burada değil   AKILLI Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 03:58 PM

sizin burda işler böyle mi yürüyor...işinize gelmeyen mesajı konu ile ilgisiz diye siliyorsunuz...kuranın allah kelamı oldugunu açıklayan bir yazı sunmuştum...sonra bilime geçecektim...neyse....size o bilim ile ilgilenme aklı veren allahı düşününde nankörlük etmeyin..allahın verdiği aklı düzgün kullanmak lazım bi laf vardır...insanlar bilim adamı oluyorlar ama bir tahta parçasının önünde eğiliyorlar...böyle bilim adamnını ne yapayımm...ben kuranda bilimin olmasına yada olmamasına bakmam...kuranın yıllar önce insan ile ilgili söylediğini bilim yeni tesbit ediyor...bilim daha kuranın ne oldugunu çözmemişki...içindekinin ne oldugunu çözsün daha bilim kuranın mucizeliğini açıklayacak bir tez sunamıyor nasıl korunduguna dair...sunamadıgı içinde inkar ediyor...kaçıyor yani...eninde sonunda inkarının sonucunu görecek inşaallah...
olayı sexe getirmekte...kaçmaın bir başka yolu...sizin sexe bakışınızdaki iğrençliği burada sergilemeye gerek bile duymuyorum.inanayan yada inancı eksik yaşayanların zihninden çıkan sex ortada..siz burdan kurana ve inananlarına laf atarak anca kendinizi tatmin edersiniz...pardon doğru düşündüğünüzü zannedersiniz...bizim gibi inananlara izin verilse size gerçekleri gösteririz ama bizim siteleriize tıpkı yazılarımızı sildiğiniz gibi silmeler yapıyorlar...isiz laf atıyosunuz...hazreti muhammed sallallahualeyhi ve selleme hiç bi şey olmuyor...ama devran dönecek elbet....
www.radyodegisim.com
www.köklüdegisim.net
0

#31 Üye su an burada değil   Pante Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 05:02 PM

ALINTI

bilim daha kuranın ne oldugunu çözmemişki...içindekinin ne oldugunu çözsün daha bilim kuranın mucizeliğini açıklayacak bir tez sunamıyor nasıl korunduguna dair...sunamadıgı içinde inkar ediyor...kaçıyor yani...eninde sonunda inkarının sonucunu görecek inşaallah...

Nesi var ki neyini çözecek?
Mucize değil, saçmalıklar yığını. Siz bu saçmalıklardan mucize çıkmasını bekliyorsunuz.
Korunduğunu nereden çıkarıyorsun?
Yok ortada işte orijinali. Demek ki korunamamış.
Bilimden kaçan ve kendine bilime göre sürekli ayar çeken dinlerdir.
Bilim Kur'an'dan önce de vardı ve Kur'an'dan önce bilimin ortaya çıkardığı gerçeklerden bile haberi yoktu Kur'an yazarlarının.
Bir örnek vereyim:
Kur'an'a göre 7 gök ve 7 yer vardır.
Şu benzetme bile o kadar abuktur ki, o nedenle 7 yer kamufle edilir, dile getirilmez.
Çünkü 7 gökün yanında 7 yer, okyanusta bir çakıl tanesi gibidir.
7 göğün içinde yere yakın olan gök yıldızlarla süslenmiştir Kur'an'a göre.
Ve o yıldızlar, şeytanları taşlamak için atış tanesidirler.
Ve yine o yıldızları Allah tutmaktadır. Tutmasa o yıldızlar yere düşerler.

Şimdi bilim bu ayetlerden neyi çözecek?
Tersine dinciler bu ve benzeri ayetleri mecazi diyerek bilimden kaçırıyor.
14 milyar ışık yılı uzaklıkta bile yıldızlar var, yakın gök mü orası?
Tutmasa Allah, yere mi düşecek onlar?
Hadi bir anlat da öğrenelim akıllım. :lol:
Bilimsel Felsefe
0

#32 Üye su an burada değil   Migfer Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 05:14 PM

ibibik
tevratta bu kitap korunacak yazar, incil de...(kuranda)

biri kuran bozulmuş olabilir dediğinde parlıyorsun da tevrata incile bozulmuş diyorsun. müslümanların hepsi mi çelişkili olur arkadaş
0

#33 Üye su an burada değil   herakles79 Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 05:55 PM

Mesajı görHonolulu, on 04 February 2010 - 02:43 PM, said:

kendimi zor tutuyorum nasıl bu kadar kalınkafalı oluyorsun
sex yapmasın mı dedik
11 tane karısının ve birkaç tane cariyesinin olmasına laf mı ettik

ettiğimiz laf uçanı kaçanı kendisine helal etmesidir. ortayı tiyatroyu anlayamıyorsunuz ya yuh
başka bir konuda yazdığım yorumu buraya koyayım

"jön müslümanlar artık son kozlarını oynuyorlar
kuranı muhammed yazdı
birde demezler mi muhammed doğayı okudu

bakın bende okuyayım o doğayı
şüphesiz ki bütün amcakızlarımı, halakızlarımı, teyze kızlarımı ,yenge dayı kızlarımı, komuş kızlarını, mahallenin kızlarını ve son olarak yalnızca bana has olmak üzere uçanı ve kaçanı, 3. sınıfa giden çocukları helal etti. Şüphesiz allah en iyi bilen, en iyi helal edendir.

inandığınız kitap böyle insanlık yoksunu bir kitap yazıklar olsun ne diyeyim. "

olayı çarpıtmakta üstünüze yok sanki dedim adam sex yapmasın. her gördüğü kadını kendi altına almaya müsait hale getiren ayettir mesele tamam mı?
hiçbir lider böyle abuk subuk bir şey yapmaz. onlarca kadınla yatar ama tanrı bana böyle dedi diye her kadını altına almaya müsait bir durum oluşturmaz.
oldu mu?

ek: rezalete bak adam bu ayetlere doğal diyor içten diyor. demekki bu onursuz adamda muhammedle aynı fikirde yapabilse böyle bir emir koyacak kitabına. zira muhammedin bu adice ayetini doğal ve içten bulmuş.

Şimsi sana denk üslupla küçümseyerek yazsam herakles neden sert yazıyorlar diyorlar,

Ahzap süresini yanlış ve Muhammed'in abazanlığı gibi okuma gafletine düşenlerden birisin.İlki değilsin son gerzekte sen olmayacaksın bu konuda.
Bu arada verdiğim cevapları hazmedemeyeceksen yazışmayacaksın.Hazımsızlık varsa müshil kullan iyi gelecektir.

Muhammed'in 11 karısı vs olmamış saydığın kadar cariyeleri de.Kuran'dan konuşacaksan Kuran'dan konuşacaksın benimle.Abuk sabuk hurafe ve rivayetlerle kendine dayanak aramayacaksın.

Şimdi senin gibi kalın kafalılar seviyesine göre yazayım.Belki algılama problemi çekmiyorsan anlayacaksın çekiyorsan yapacak birşeyim yok.Muhammed'in uçanı kaçanı kendine helal ettiğini nereden uydurdun?Kendisi ile gönülden olmak isteyen bir kadın kendisi de onu istemişse onunla nikah yapabilir.Çok eşlilik o çağın normal karşılanan bir gerekliliği olarak göze çarpmış.Çok eşlilik yapan tarihte ne ilk kişi ne de son kişidir Muhammed.Çok eşliliği kendine onu eleştirmek için bir argüman kılamazsın.

O kitaba neyip koyup ne koymayacağının kıstasını sorması ayıp senin gibi 1400 sonradan götü boklu bir züppe mi belirleyecekti?Yoksa o çağın ihtiyaçları ve gerekleri mi?

Muhammed'in tanrı böyle vahyetti ifadesinden tanrıyla oturup Kuran'a hangi yasayı koymayı konuşuyorlar algılıyorsan o senin ve senin gibi geleneğin türettiği piç beyinlerin işi.O'nun bana böyle vahyediliyor ifadesi onun aklı mantığı ve idrakinden başka birşey değil.

Sen ve senin gibi türedi dümbelekler o kitabın onda biri insani değer koyamaz ve uygulayamaz.Benim de görüşüm bu.

Muhammed elbette doğayı ve yaşamı okudu ve ona reflexlerini ortaya koydu.Mushaf'ta bundan başka birşey değil.
11.02.2010
0

#34 Üye su an burada değil   herakles79 Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:06 PM

Mesajı görHonolulu, on 04 February 2010 - 02:44 PM, said:

daha da acısı bu iğrençliği onursuzluğu savunan insanların aramızda dolaşıyor olmasıdır.

doğayı okuyan bir bilim adamının, filozofun kitabında ben şu kadınlarla yatabilirim bana bunu tanrı söyledi demez bu açıkça tanrıyı kullanarak cinselliği yaşamaktır.

ben doğayı okuyacağım evrende bir güç hissedeceğim sonra büyük bir yalanla ortaya çıkacağım bana bu emirleri tanrı verdi diyeceğim. ondan sonra sex durumunu düzenleyen ayetler koyacağım.
niyetim belli değil midir? dese ki

"ey inananlar! cinsellik sizin için emrolunmuş bir şeydir bunu yaşayın ancak aleni bir şekilde değil. haddi aşanlar allahın yolundan sapmışlardır. yakın akrabalarınızla cinselliğe bulaşmayın. bilenler için bu çok iğrenç ve zararlı bir yoldur. allah inananlarla beraberdir."

ancak allah diyor ki
"Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

Bunların herbiriyle nikah yaptığını yazmıyor bu bölümler.Bunlardan dilediğiyle nikah yapabilirsin.Var mı nikah yapmasına engel durum?Ve engel olan ne?

Ve 52. ayette

33/52 Bundan sonra sana artık başka kadınlar helal olmaz. Bunları, başka eşlerle değiştirmek de -onların güzellikleri hoşuna gitse bile- helal olmaz. Elinin sahip olabilecekleri müstesna. Allah herşey üzerinde bir Rakib'dir, herşeyi gözetlemektedir.

Yani 52. ayet artık bir sınır belirlemiş.Artık helal değil denmiş yani sınır belirlenmiş.

Muhammed'de bunlardan bir kısmıyla nikah yapmış ya da yapmamıştır.Kalkıpta birini zorla nikahına almamış.Kadının isteği iradesi hiçe sayılmamış.O çağda çok eşlilik yapabilen tek kişi mi Muhammed?

Muhammed kendi toplumunun mevcut kurallarına reform yapıyor.Ve bunları uygulama koyuyor.Ve 52. ayette de artık mevcut evlilikleri dışında tüm evliliklere sınır getiriyor.Siz ayetleri parça pincik bir bir sadece işinize gelenleri okumaya devam ettikçe kalın kafanıza hiçbirşey GİRMEZ.
11.02.2010
0

#35 Üye su an burada değil   Migfer Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:10 PM

Mesajı görherakles79, on 04 February 2010 - 05:55 PM, said:

Şimsi sana denk üslupla küçümseyerek yazsam herakles neden sert yazıyorlar diyorlar,

Ahzap süresini yanlış ve Muhammed'in abazanlığı gibi okuma gafletine düşenlerden birisin.İlki değilsin son gerzekte sen olmayacaksın bu konuda.
Bu arada verdiğim cevapları hazmedemeyeceksen yazışmayacaksın.Hazımsızlık varsa müshil kullan iyi gelecektir.

Muhammed'in 11 karısı vs olmamış saydığın kadar cariyeleri de.Kuran'dan konuşacaksan Kuran'dan konuşacaksın benimle.Abuk sabuk hurafe ve rivayetlerle kendine dayanak aramayacaksın.

Şimdi senin gibi kalın kafalılar seviyesine göre yazayım.Belki algılama problemi çekmiyorsan anlayacaksın çekiyorsan yapacak birşeyim yok.Muhammed'in uçanı kaçanı kendine helal ettiğini nereden uydurdun?Kendisi ile gönülden olmak isteyen bir kadın kendisi de onu istemişse onunla nikah yapabilir.Çok eşlilik o çağın normal karşılanan bir gerekliliği olarak göze çarpmış.Çok eşlilik yapan tarihte ne ilk kişi ne de son kişidir Muhammed.Çok eşliliği kendine onu eleştirmek için bir argüman kılamazsın.

O kitaba neyip koyup ne koymayacağının kıstasını sorması ayıp senin gibi 1400 sonradan götü boklu bir züppe mi belirleyecekti?Yoksa o çağın ihtiyaçları ve gerekleri mi?

Muhammed'in tanrı böyle vahyetti ifadesinden tanrıyla oturup Kuran'a hangi yasayı koymayı konuşuyorlar algılıyorsan o senin ve senin gibi geleneğin türettiği piç beyinlerin işi.O'nun bana böyle vahyediliyor ifadesi onun aklı mantığı ve idrakinden başka birşey değil.

Sen ve senin gibi türedi dümbelekler o kitabın onda biri insani değer koyamaz ve uygulayamaz.Benim de görüşüm bu.

Muhammed elbette doğayı ve yaşamı okudu ve ona reflexlerini ortaya koydu.Mushaf'ta bundan başka birşey değil.

beynini kullansan diyorum. muhammed o şekilde zinayı meşrulaştırmıştır. ve yalnız sana olmak üzere demesi çok şey açıklıyor ancak egon bir tanrının olduğuna o kadar şartlanmış ki bu kadar pis bir ayeti göremiyorsun

sen allahtan mesaj aldığını iddia edeceksin ondan sonra sex hayatını allaha düzelteceksin. sizin doğayı okumanız böyleyse bırakın okumayalım. niye sadece kendine mehirsiz kadınlar?

zinayı topluma yasaklayacaksın sonra kendin zina yapacaksın bu mu lan senin doğadan anladığın onursuz herif! zeynebi kendine nikahlaması neydi peki?
muhammed kuranı yazmış olduğunu kabul ediyorsun ancak birilerinin kıçını yalamaya meyilli dilin ve beynin bütün pis işlerini allaha yaptıran bir adamı doğayı okumakla itham ediyorsun.

muhammed de senin gibi onursuzdu. zeynebi arzuladı ondan sonra nikahımızı allah kıydı dedi. bu mudur doğa gerizekalı herif. isteklerini açıkça söyleyemeyecek kadar korkak ama yarattığı tanrısına söyletecek kadar onursuz muhammede ettiğin hakaretin farkında değilsin!

aşk meşk meselesini sokmayacaktı o kitaba. senin gibi beyni sulanmışların tek yapabildiği cımbızlamayın demek oluyor.
kuranı muhammedin yazdığını kabul edince altından kalkamayacağınız kadar büyük bir yük yükleniyorsunuz. ne dediğinizin farkında değil beyniniz.

adam gibi kıvırmadan! açıkla muhammed bu kitap apaçık bir öğüttür dedi. neden sex hayatını bu kitaba ve hayali tanrısına düzenletti? kendisi adam gibi zeyneple evlenmek isteyeceğini söyleyemezmiydi de bu pis işini allaha yaptırdı?

adam olan bunları yapar mı?!
git bir felsefe kitabı oku doğayı okumak, düşünmek neymiş öğren dingil burada böyle piç beyinleriniz anlamaz demekle olmuyor bu işler.

aptal aptal hala çok eşlilik diyorsun çok eşliliğini eleştirmiyorum kalın kafalı angut! her kadını kendine beleş helal etmesi. bir daha gereksizce yazma diye ekledim.
0

#36 Üye su an burada değil   Migfer Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:15 PM

Mesajı görherakles79, on 04 February 2010 - 06:06 PM, said:

Bunların herbiriyle nikah yaptığını yazmıyor bu bölümler.Bunlardan dilediğiyle nikah yapabilirsin.Var mı nikah yapmasına engel durum?Ve engel olan ne?

Ve 52. ayette

33/52 Bundan sonra sana artık başka kadınlar helal olmaz. Bunları, başka eşlerle değiştirmek de -onların güzellikleri hoşuna gitse bile- helal olmaz. Elinin sahip olabilecekleri müstesna. Allah herşey üzerinde bir Rakib'dir, herşeyi gözetlemektedir.

Yani 52. ayet artık bir sınır belirlemiş.Artık helal değil denmiş yani sınır belirlenmiş.

Muhammed'de bunlardan bir kısmıyla nikah yapmış ya da yapmamıştır.Kalkıpta birini zorla nikahına almamış.Kadının isteği iradesi hiçe sayılmamış.O çağda çok eşlilik yapabilen tek kişi mi Muhammed?

Muhammed kendi toplumunun mevcut kurallarına reform yapıyor.Ve bunları uygulama koyuyor.Ve 52. ayette de artık mevcut evlilikleri dışında tüm evliliklere sınır getiriyor.Siz ayetleri parça pincik bir bir sadece işinize gelenleri okumaya devam ettikçe kalın kafanıza hiçbirşey GİRMEZ.

muhammed kadınları zorlamadığından ganimet olarak alınan cariyeler diye bahsedilmiş.
bir anlasan erkekleri savaşta yenildikten sonra ya ölecek ya da bir haydutun altına yatacak hayatta kalmak için muhammede ve ashabına cariye olmuşlar işte daha zorlama yok diyorsun.

o kadar eş aldıktan sonra sınırlamış sınırsız olan cariyeler ne oluyor?

şunu da unutma artık senin gibi beyinsiz birine mümkün değil yazmam profilde yoksay gibi bir özellik vardı senin üzerinde kullanacağım mümkünse sende benim üzerimde kullan aptallığınla sinirimi bozuyorsun.

doğayı okuyan muhammedin nelere yol açtığını öngöremeyecek kadar aptal olduğunu söylüyorsun. sen abuk subuk kurallar yazacaksın ondan sonra kıyamete kadar geçerli diyeceksin. 1400 yıl sonra götü boklu züppe bunu reddedince çemkireceksin.

bende sana sktr çekeceğim.
uğurlar ola.
0

#37 Üye su an burada değil   herakles79 Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:23 PM

ALINTI

beynini kullansan diyorum. muhammed o şekilde zinayı meşrulaştırmıştır. ve yalnız sana olmak üzere demesi çok şey açıklıyor ancak egon bir tanrının olduğuna o kadar şartlanmış ki bu kadar pis bir ayeti göremiyorsun

Yalnız sana ifadesi sadece MEHİR konusundadır.Mehir konusundaki bu ayrım da neden diğer ayetleri oku anlarsın cımbızlamaktan vaktin olursa.Yoksa çok eşlilik vs tüm inanan erkeklere o çağ için aynıdır.Ayet pis vs değil.O çağın ihtiyaçlarına ve peygambere olan olası iftiralara göre tedbirler olan vurgular içeriyor.

ALINTI

sen allahtan mesaj aldığını iddia edeceksin ondan sonra sex hayatını allaha düzelteceksin. sizin doğayı okumanız böyleyse bırakın okumayalım. niye sadece kendine mehirsiz kadınlar?

Çünkü peygamber kadınları boşanamaz.Sonrasında bir evlilik yapamazlar.Bu şartlar belirleniyor.Ahzap süresinin başlarında bu hususta ayrı vurgular var.Ve hiçbir kadın zorla peygamberle evlenmek zorunda değil.

ALINTI

zinayı topluma yasaklayacaksın sonra kendin zina yapacaksın bu mu lan senin doğadan anladığın onursuz herif! zeynebi kendine nikahlaması neydi peki?
muhammed kuranı yazmış olduğunu kabul ediyorsun ancak birilerinin kıçını yalamaya meyilli dilin ve beynin bütün pis işlerini allaha yaptıran bir adamı doğayı okumakla itham ediyorsun.

Nikahlı bir eşle yapılan ilişki zina olmaz.Zina sana göre ne ise yanlış bir anlama sahip sende.Ortada pis iş yok.Senin gibi çamur atmaya kalkan bir dumur beyin var.

ALINTI

muhammed de senin gibi onursuzdu. zeynebi arzuladı ondan sonra nikahımızı allah kıydı dedi. bu mudur doğa gerizekalı herif. isteklerini açıkça söyleyemeyecek kadar korkak ama yarattığı tanrısına söyletecek kadar onursuz muhammede ettiğin hakaretin farkında değilsin!

Bir kadını arzuluyor olması onu şerefsiz ve onursuz yapmaz.Muhammed Zeyd'in karısını Zeyd'den boşandıktan sonra aldı.Bunda hiçbir sakınca göremiyorum.Boşanmış bir kadınla evlenilebilir.Muhammed onlara zorla boşanın boşanacaksınız demedi.Anladın mı angutyo.Onursuz senin gibiler olur.
Ona buna çamur atanlar.

ALINTI

adam gibi kıvırmadan! açıkla muhammed bu kitap apaçık bir öğüttür dedi. neden sex hayatını bu kitaba ve hayali tanrısına düzenletti? kendisi adam gibi zeyneple evlenmek isteyeceğini söyleyemezmiydi de bu pis işini allaha yaptırdı?

Muhammed'in o günkü reformları toplumsal yaşantısı beni bağlamaz.O deveye binip geziyordu diye aynısını taklit etme zorundalığım yok.Ben bu çağın çözümlerine bakar onu uygularım.Bana vahyedilene bakarım yani.

Muhammed Zeyd'i boşayan ve boşatan kişi olmadığı için ona iftiran anlamsız.Anlaşamamış boşanmışlar.

ALINTI

adam olan bunları yapar mı?!
git bir felsefe kitabı oku doğayı okumak, düşünmek neymiş öğren dingil burada böyle piç beyinleriniz anlamaz demekle olmuyor bu işler.

Adamlık boşanmış bir kadına sahip çıkmaksa ben de çıkarım.Senin okuduğun felsefe kitabı hadis kitapları ve kuran cımbızlaması sanırım ortada felsefe namına birşey göremedim.

ALINTI

aptal aptal hala çok eşlilik diyorsun çok eşliliğini eleştirmiyorum kalın kafalı angut! her kadını kendine beleş helal etmesi. bir daha gereksizce yazma diye ekledim.

Kadın buna razı olursa.Kadın dilerse mehir talep edebilir.Muhammed'le evlenen kadın ondan boşanamaz ve evlenemez.Böyle bir husus sebebiyle mehir durumuna gerek kalmıyor.Muhammed'in mirası ve kadının tüm hükümlülüğü her zaman peygamberin görevi.

Tabiki çok eşliliği eleştiriyorsun.Cevaplarını alınca dansöz gibi kıvranıyorsun.Kıçını yırtıyorsun çamur atacağım diye ama sadece tepiniyorsun boş boş.

Hadi uza şimdi.Angutyo.

Bu mesaji duzenleyen herakles79: 04 February 2010 - 06:24 PM

11.02.2010
0

#38 Üye su an burada değil   NOIR Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:26 PM

sevgili herakles ,

sence neden muhammedle evlenen kadın boşanamaz ve başkasıyla evlenemez ?
Öyle horozlar vardır ki sırf kendileri öttü diye güneş doğuyor sanır.
0

#39 Üye su an burada değil   herakles79 Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:29 PM

Mesajı görHonolulu, on 04 February 2010 - 06:15 PM, said:

muhammed kadınları zorlamadığından ganimet olarak alınan cariyeler diye bahsedilmiş.
bir anlasan erkekleri savaşta yenildikten sonra ya ölecek ya da bir haydutun altına yatacak hayatta kalmak için muhammede ve ashabına cariye olmuşlar işte daha zorlama yok diyorsun.

o kadar eş aldıktan sonra sınırlamış sınırsız olan cariyeler ne oluyor?

şunu da unutma artık senin gibi beyinsiz birine mümkün değil yazmam profilde yoksay gibi bir özellik vardı senin üzerinde kullanacağım mümkünse sende benim üzerimde kullan aptallığınla sinirimi bozuyorsun.

doğayı okuyan muhammedin nelere yol açtığını öngöremeyecek kadar aptal olduğunu söylüyorsun. sen abuk subuk kurallar yazacaksın ondan sonra kıyamete kadar geçerli diyeceksin. 1400 yıl sonra götü boklu züppe bunu reddedince çemkireceksin.

bende sana sktr çekeceğim.
uğurlar ola.

Cariyeleri ayete monte edenlere sor noluyor.Senle tartışmayı bende tercih etmek istemem açıksası.Sen ezberlerini sayıklamaya devam et.

Çünkü ezberlerine saydırınca köpürüyorsun tipik putperestler gibi.Doğrularınla ve bataklığınla sana iyi uzamalar.
11.02.2010
0

#40 Üye su an burada değil   Tanri Icon

• Advanced Member
  • PipPipPip

Gönderilme tarihi 04 February 2010 - 06:30 PM

Mesajı görherakles79, on 04 February 2010 - 06:23 PM, said:

Çünkü peygamber kadınları boşanamaz.

Peygamber ne ? Mahoni doğayı gözlemleyip çıkarımlar biriydi.Şimdi peygamberlik gibi kutsal bir görev yamadık.

Doğanın neresinde gözledi acep eşlerim benden boşanamaz diye.Ve bu istisnai gözlem onu şerefsiz yapmıyor.

Alemsiniz.

Bu mesaji duzenleyen Tanri: 04 February 2010 - 06:33 PM

Monica Belluci birdir,tektir,eşi benzeri yoktur.
0

Konuyu yayinla:

• (9 Sayfa)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Son »
  • Yeni bir konu açamazsınız
  • You cannot reply to this topic

1 kişi bu konuya bakıyor