Resulullah(sav) Mucize Göstermiştir. Mucize göstermesi akla uzak değildir..
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 07:23 PM
Allah her peygamberini harikulade haller ile desteklemiştir. Mucizeyi peygamber göstermiştir desek te aslında mucizeyi gerçekleştiren kudret Allahın kudretidir resulunu desteklemek için kuluna bahşettiği bir ihsanıdır..
Peki bu bazı kesimlere yanlış geliyor.Peygamberi ilah derecesine çıkarıyormuş güya...
Mucizeyi allahın kudreti gerçekleştirdikten sonra problem yoktur...
Aynı şeyler peygamberin gelecekten haber vermesi gaybı bildirmesi harikulade halleri vs.. içinde geçerlidir...
Peygamber bir insandır ancak unutulan birşey ki o bir peygamberdir ilahi bir kudret tarafından desteklidir...
Kaldı ki kuranda peygamberlerin mucize gösterdiğine dair bir çok ayet vardır..
14 - Bir mucize gördükleri zaman da eğlenceye alıyorlar.
15 - Ve diyorlar ki: "Bu apaçık büyüden başka bir şey değildir."
“Sığırın bir parçası ile öldürülene vurun” dedik. (Denileni yaptılar ve ölü dirildi.) İşte, Allah ölüleri böyle diriltir, düşünesiniz diye mucizelerini de size böyle gösterir.
Andolsun, Mûsâ’ya Kitab’ı (Tevrat’ı) verdik. Ondan sonra ard arda peygamberler gönderdik. Meryem oğlu İsa’ya mucizeler verdik.
Andolsun, Mûsâ size açık mucizeler getirmişti de, arkasından sizler nefislerinize zulüm ederek buzağıyı ilâh edinmiştiniz
İsrailoğullarına sor; biz onlara nice açık mucizeler verdik. Kendisine geldikten sonra kim Allah’ın nimetini değiştirirse, (bilsin ki) şüphesiz Allah, cezası pek çetin olandır.
daha bir çok ayette peygamberlere mucize verildiği zikredilmiştir.
Buna rağmen bazı ayetler ile allahın mucize vermediğine delil getirmeye çalışanlar bu ayetlerle çelişiyorlar..
Allah musa ve isa peygambere mucizeler bahşediyor habibim dediği Muhammed(sav) me mi muycize vermeyecek...
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 07:30 PM
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 07:35 PM
Bu mesaji duzenleyen feynman: 08 January 2009 - 07:35 PM
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 07:37 PM
Peki bu bazı kesimlere yanlış geliyor.Peygamberi ilah derecesine çıkarıyormuş güya...
Mucizeyi allahın kudreti gerçekleştirdikten sonra problem yoktur...
Aynı şeyler peygamberin gelecekten haber vermesi gaybı bildirmesi harikulade halleri vs.. içinde geçerlidir...
Peygamber bir insandır ancak unutulan birşey ki o bir peygamberdir ilahi bir kudret tarafından desteklidir...
Kaldı ki kuranda peygamberlerin mucize gösterdiğine dair bir çok ayet vardır..
“Sığırın bir parçası ile öldürülene vurun” dedik. (Denileni yaptılar ve ölü dirildi.) İşte, Allah ölüleri böyle diriltir, düşünesiniz diye mucizelerini de size böyle gösterir.
Andolsun, Mûsâ’ya Kitab’ı (Tevrat’ı) verdik. Ondan sonra ard arda peygamberler gönderdik. Meryem oğlu İsa’ya mucizeler verdik.
Andolsun, Mûsâ size açık mucizeler getirmişti de, arkasından sizler nefislerinize zulüm ederek buzağıyı ilâh edinmiştiniz
İsrailoğullarına sor; biz onlara nice açık mucizeler verdik. Kendisine geldikten sonra kim Allah’ın nimetini değiştirirse, (bilsin ki) şüphesiz Allah, cezası pek çetin olandır.
Buna rağmen bazı ayetler ile allahın mucize vermediğine delil getirmeye çalışanlar bu ayetlerle çelişiyorlar..
Allah musa ve isa peygambere mucizeler bahşediyor habibim dediği Muhammed(sav) me mi muycize vermeyecek...
ben anlamıyorum mucize gösterdik diyor.sende hemen inanıyosun nerden biliyorsun kardeşim doğru oldugunu..bende çorumda unicornlar yaşıyor diyorum kanıt diyorsun çünkü 'ben öyle diyorum' diyorum.sende inanıyosun bu saçmalıkla aynı şey...bir söylence var ortada kanıt yok,hiçbirşey yok
Müslümanın üç kase balı olsun.Üçünüde yesin çırçır olsun.Götünde bağırsağında bir damla bok kalmasın
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 07:45 PM
Ve mâ meneanâ en nursile bil âyâti illâ en kezzebe bihel evvelûn
Nisa 59. ayet müşriklere bir çok mucize gelmesine rağmen safa tepeciğini altın yapmasını istemeleri üzerine indi..
Yani burada bahsedilen mucize göndermemek keyfi olarak istenilen mucizeyi..Çünkü daha önce bir çok mucize ile korkutulmuşlardı..İnkar ettiler..Nitekim ayet bunu belirtiyor...
59- Bizi, âyetler (mucizeler) ve peygamber göndermekten alıkoyan şey, ancak öncekilerin onları yalanlamış olmalarıdır.
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 07:49 PM
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=16452
Mucize görmek istemen dahi birşey değiştirmeyecek..
Ayrıca mucizeleri görenler senden çok daha sorumluluk sahibi kişiler oluyor..Sen mucize görmediğin için iman etsen mucize görüp iman edene bir üstünlüğün bir mükafatın oluyor..
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:00 PM
Yani burada bahsedilen mucize göndermemek keyfi olarak istenilen mucizeyi..Çünkü daha önce bir çok mucize ile korkutulmuşlardı..İnkar ettiler..Nitekim ayet bunu belirtiyor...
Bu yazdıklarının bir önemi yok. Önemli olan meal:
Nisa-59 değil, İsra-59.
cümledeki ayet kelimesi mucize anlamındadır. Parantez içine sokulması gerekmiyor.
Parantez içine sokulacak bir kelime varsa o da ancak "deliller" olabilir.
Bizi mucizeler (deliller) göndermekten meneden, öncekilerin onu yalanlamış olmalarıdır.
Bu ayeti gönderen Allah, sonra fikir değiştirip bu ayeti neshedip mucize mi göstermiş?
Hangi ayette yazıyor ya da ima ediyor? Nesheden ayet hangisi?
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:00 PM
o kadar basit mi bir insanın peygamberlik iddia etmesi ve binlerce insanı inandırması.
canından, malından, yurdundan vazgeçecek kadar bir insana nasıl inanabilirsin ?
bir kere; kendi zamanında o kadar insanı, genci, yaşlısı, zengini, fakiri, hürü, kölesi, erkeği, kadını, arabı ve diğer milletleri kendine iman ettirmesi başlı başına bir mucizedir.
sahte bir peygamber, çok kısa zamanda renk verir ve kendini belli eder. etrafında 3-5 adam ancak kanar.
yüzbinleri etkileyecek bir manevi etki, tek başına bir mucizedir.
Ne zorun var ki, oradan gidiyorsun?
Hem bak, İmân ve tevhid yolu ne kadar kolay ve safâlı!
Oraya gir, kurtul. (Bediüzzaman)
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:06 PM
?Sığırın bir parçası ile öldürülene vurun? dedik. (Denileni yaptılar ve ölü dirildi.) İşte, Allah ölüleri böyle diriltir, düşünesiniz diye mucizelerini de size böyle gösterir.
Andolsun, Mûsâ?ya Kitab?ı (Tevrat?ı) verdik. Ondan sonra ard arda peygamberler gönderdik. Meryem oğlu İsa?ya mucizeler verdik.
İsrailoğullarına sor; biz onlara nice açık mucizeler verdik. Kendisine geldikten sonra kim Allah?ın nimetini değiştirirse, (bilsin ki) şüphesiz Allah, cezası pek çetin olandır.
Banane ya musaya isaya verdiği mucizelerden.
Evet kıvırmacı arap putu böyle söyler, ama hadi o zaman şimdide bir mucize gösterdendiğinde dansözler gibi kıvırır bu arap allahı (muhammed) Senin gibi nurcu yani beyni ölü birisi bile beygamberlik ilan etse ondan mucize isteyenlere böyle söylerdi.
Mucize gösteremeyeceğine göre eskiden yapılmış olanlar, anlatır sonrada sana inanmayanları kötü ilan ederdin.
Musaya gösterdiği mucizeden banane. Ben nereden bileceğim bunları yalancıların uydurmadığını? Allah musanın zamanındakilerine o kadar mucizeler gösterdim inanmadınız diyebilir, ama bana bunu söyleyebilirmi çünki ben mucize falan görmedim, senin gibi?
Ankebut:50. "Ona Rabbinden mucizeler indirilmeli değil miydi?" derler. De ki: Mucizeler ancak Allah'ın katındadır. Ben ise sadece apaçık bir uyarıcıyım.
Enam Suresi
(109) Eğer kendilerine bir mucize gelirse mutlaka ona inanacaklarına dair en güçlü yeminleriyle Allah'a yemin ettiler. De ki: "Mucizeler ancak Allah katındadır. O mucizeler geldiği vakit de inanmayacaklarını siz ne bileceksiniz?"
Enam Suresi
(37) Dediler ki: "Ona Rabbinden bir mucize indirilse ya!" De ki: "Şüphesiz Allah'ın, bir mucize indirmeğe gücü yeter. Fakat onların çoğu bilmiyor."
Evet ben böyle sözler ile bırak peygamberliği allah olduğumu bile söylerim bunda ne varki?
Evet ben allahım derim sonrada benden mucize isteyenlere "size mucizede göstersem inanmayacaksınız, ben mucize getirebilirim ama bunların çokları bunu bilmiyorlar, gibi sadece gerizekalıların inanabileceği türden kıvırmalar yaparım.
Şimdi sana bir soru: sen bu yukarıdakilere inanıyorsan ben allahım dersem ve bunu aynen kurandaki gibi savunursam bana ne dersin, beni nasıl sınarsın? Hiç bir şekilde sınayamazsın.
Bak nasıl yakalamışsın, peygamberse mucizleri olması gerekir, ama muhammede bu mucizeler verilmediğine göre demekki muhammed yalancı bir arap bedevisidir. Bu natık yüzünden hadislerde muhammedin mucizeler yaptığı yumurtlanır, ama bizzat kuran muhammede mucşizeler verilmediğini söyler.
Evet muhammede verdiği mucizelerden örnekler ver kurandan.
Bunları verdiğin anda suratına çok ağır darbeler alacaksın hoş versende vermesende alacaksın, ama sen alışıksın.
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:09 PM
nasıl görmüyorlar anlamıyorum !
bu başlıkta bile bol bol mucize var
ben çok net görebiliyorum.
çünkü onları görenler görebilir : )
ehil olmak lazım anlayacağınız !
hoşçakalın.
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:10 PM
Ayrıca mucizeleri görenler senden çok daha sorumluluk sahibi kişiler oluyor..Sen mucize görmediğin için iman etsen mucize görüp iman edene bir üstünlüğün bir mükafatın oluyor..
E göstersin mucizeyi, ondan sonra konuşsun.. Mucizeye inan ama mucize isteme.. Tam saftiriklere göre..
Madem mucize görüp ondan sonra inanmak diğerlerine haksızlık oluyor, mucize gösterilmiş olanlara neden gösterilmiş? Zaten inanmaya dünden razı olanlara mucize gösterilmiş, mucize gösterilse de inanmayacakların buna inanması isteniyor. Olacak şey mi?!
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:13 PM
mucize görmeden inanmam diyenler, gördükten sonra da inanmamışlar..
delil sorarsan eğer;
tevrat..
incil...
kuran...
ve tarih...
nasıl görmüyorlar anlamıyorum !
bu başlıkta bile bol bol mucize var
ben çok net görebiliyorum.
çünkü onları görenler görebilir : )
ehil olmak lazım anlayacağınız !
Senin gördüğün mucizeyi bende görüyorum.
Şaka bir yana sevgili Nartkan, mucize kavramına senin yüklediğin anlam ile bazı müslüman arkadaşların yüklediği anlam farklı.
Peki Kuran'da diğer büyük peygamberlere verilen mucizeler konusunda ne düşünüyorsun?
güzel bir soru.
sadece kuran da değil
diğer bütün semavi kitaplarda böyle
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:14 PM
Nisa-59 değil, İsra-59.
cümledeki ayet kelimesi mucize anlamındadır. Parantez içine sokulması gerekmiyor.
Parantez içine sokulacak bir kelime varsa o da ancak "deliller" olabilir.
Bizi mucizeler (deliller) göndermekten meneden, öncekilerin onu yalanlamış olmalarıdır.
Bu ayeti gönderen Allah, sonra fikir değiştirip bu ayeti neshedip mucize mi göstermiş?
Hangi ayette yazıyor ya da ima ediyor? Nesheden ayet hangisi?
Ayet neshedilmedi pante..
Mucizeler gönderen allahı halen inkar ettiler..
Birçok mucize gören bu kimseler bize safa tepeciğini altın yap iman edelim deyince allahta bu şekilde buyurdu...Yani mucizeleri görüp görüp inanmayana allah diyor ki
Mucize yok.Bizim mucize göndermememizin sebebi öncekilerin onları yalanlamış olmalarıdır. ayet açık
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:15 PM
Harika bir noktaya değinmişsiniz. Mucizesiz din olmaz. Dogmalarını kabul ettirmek için elbette cahil cüheyla insanlara hokus pokus göstermeleri gerekir.
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:18 PM
o kadar basit mi bir insanın peygamberlik iddia etmesi ve binlerce insanı inandırması.
canından, malından, yurdundan vazgeçecek kadar bir insana nasıl inanabilirsin ?
bir kere; kendi zamanında o kadar insanı, genci, yaşlısı, zengini, fakiri, hürü, kölesi, erkeği, kadını, arabı ve diğer milletleri kendine iman ettirmesi başlı başına bir mucizedir.
sahte bir peygamber, çok kısa zamanda renk verir ve kendini belli eder. etrafında 3-5 adam ancak kanar.
yüzbinleri etkileyecek bir manevi etki, tek başına bir mucizedir.
Zaten Mekke'de pek insan inanmamış kendisine.
Amcaları, yeğenleri, kuzenleri dahi karşı çıkmış.
ilk 3 senede 10-15 kişi, 10 senede 200-300 kişi.
Ne zaman kılıca sarılınmış, kervan soygunları başlamış, savaş ganimetleri akmaya başlamış o zaman çoğalmışlar.
Vahiy katiplerinden dahi "bu sahte" diyerek ayrılanlar olmuş.
Demek ki birşeylerin farkına vardılar.
Mucize getirmiş olsa, mucize gördüğü halde inanmayanlar menfaatlerini kaybetmek istemeyen sayılı birkaç kişi olur. 50 kişi olur, 150 kişi olur. Halbuki iç savaş çıkmış. Onlarca savaş yaşanmış. Savaşlarla egemenlik kurmuş. İnsanları inandırarak değil.
Mucize getirdiyse Kur'an'dan bir örnek verin.
Onu ululaştıran, efsaneleştiren uydurma hadislerden değil.
Gönderilme tarihi 08 January 2009 - 08:18 PM
peygamberimizin ayı ikiy böldüğü mucizesi vardır islam litearatüründe. Buna inanıyormusun?
Eğer inanıyorsan o tarihlerde dünyanın geri kalan ülkelerindeki insanlar niye bu müthiş olayı görüpte , kendi tarihlerinde önemli bir yere yazmadılar?Bu olayın yaşandığı hangi milletin tarihinde belirtilmiş?

Yardım